Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

75-jaar bevrijding Echt-Susteren

4 oktober 2019
Op 5 mei 2020 viert Nederland dat ons land 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. Zo ook Echt-Susteren dat in september 1944 (Roosteren en Nieuwstadt) en januari 1945 (de rest van de gemeente) werd bevrijd.

De periode september 2019 tot en met januari 2020 staat in het teken van herdenking, viering  en verbroedering. De gemeente Echt-Susteren gaat samen met verschillende (lokale) initiatieven en de gemeenten Maaseik (B) en Selfkant (D) zorgen voor een passend programma voor jong en oud.


Onderdeel van deze manifestatie zijn onder andere een re-enactment evenement, een stoet langs een van de historische bevrijdingsroutes en een herdenkingsconcert uitgevoerd door muziekgezelschappen uit de drie gemeenten.


Kijk voor meer informatie op: https://www.herdenkingwo2.eu/