Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Aankondiging gemeentelijk onderzoek

28 januari 2020
Onderzoek mediakanalen
De gemeente Echt-Susteren streeft ernaar om haar inwoners zo goed mogelijk te informeren. Daarvoor zijn een heleboel kanalen beschikbaar. Denk hierbij aan radio, televisie, internet of kranten. Wij willen heel graag weten van welke kanalen gebruik wordt gemaakt en hoe u de informatie van en over de gemeente wilt ontvangen. Daarom ontvangen zo’n 1500 inwoners (steekproefsgewijs) een onderzoek. Ook als u zelden of nooit informatie van de gemeente bekijkt of beluistert, willen we u vragen om mee te werken. Het onderzoek moet immers een goed beeld geven van alle inwoners van onze gemeente. 

Onderzoek door Etil 

We hebben het onafhankelijke onderzoeksbureau Etil gevraagd om een onderzoek uit te voeren over dit onderwerp. Mensen die een brief krijgen (dit kan uzelf, of een ander gezinslid zijn) ontvangen deze namens de burgemeester. 

Digitaal of per post beantwoorden 

Ontvangers van de enquête kunnen meewerken door de bijgevoegde vragenlijst in te vullen en in de bijgeleverde envelop op te sturen naar onderzoeksbureau Etil (een postzegel plakken is niet nodig). U kunt ook meewerken door de vragenlijst online in te vullen. In de brief staat een link naar het onderzoek welke u kunt invullen in de adresbalk van uw browser. Indien u met een smartphone of tablet de afgebeelde QR-code scant, komt u meteen bij de vragenlijst uit. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten. Onderzoeksbureau Etil zorgt ervoor dat uw antwoorden anoniem blijven.