De aanleg van de turborotonde op het kruispunt Aasterbergerweg – Zuiderpoort – Sint Janskamp in Echt begint op te schieten. Binnenkort starten de laatste fases van de werkzaamheden. Om het werk goed af te ronden, zijn een paar tijdelijke wegafsluitingen nodig.

Fase 3: tussen rotonde A2 en Loperweg

Van vrijdag 24 november 18.00 uur tot maandag 27 november 6.00 uur is Aasterbergerweg vanaf de rotonde bij de A2 tot aan de Loperweg volledig afgesloten. Dit is nodig om het nieuwe werk aan te sluiten op de bestaande rotonde bij de A2. Er komt een omleidingsroute. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de huidige fietsomleiding. De bedrijven zijn bereikbaar via de kant van het centrum van Echt, via de rotonde Palmbrugweg en de rotonde aan de Sint Janskamp. Bij hevige regenval of vorst kunnen de werkzaamheden uitlopen tot uiterlijk dinsdag 28 november 17.00 uur.

Fase 4: tussen Loperweg en turborotonde

Aansluitend aan fase 3, van maandag 27 november tot aan de kerst, is de nieuwe turborotonde deels afgesloten om de aansluiting tussen de turborotonde en de Loperweg aan te leggen. Het verkeer wordt in deze periode omgeleid via de Loperweg. De routes worden aangegeven met borden. Na deze fase zijn alle wegen en rotondes toegankelijk voor autoverkeer. 

Fase 5: aanleg fietspad

Meteen na de kerstvakantie wordt het fietspad aan de zuidkant aangelegd. Fietsers moeten daarom nog iets langer gebruik maken van de omleidingsroute. Daarnaast worden de puntjes op de i gezet: het afwerken van de bermen en groen, het aanbrengen van de nog ontbrekende belijning en markeringen en het plaatsen van de bewegwijzering.

Overlast

Grootschalige werkzaamheden aan de infrastructuur zorgen voor telkens veranderende verkeerssituaties. Houd de bebording goed in de gaten. Alvast dank voor uw medewerking en voor uw begrip voor de overlast die de werkzaamheden met zich meebrengen. Kijk voor meer informatie op Aanpak centrum Echt | Echt-Susteren.