Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Abdij Lilbosch nu ook digitaal te bezichtigen

15 oktober 2020
Abdij Lilbosch digitaal
Na de Amelbergabasiliek in Susteren en de Landricuskerk in Echt is nu ook Abdij Lilbosch in Pey digitaal te beleven. QR-codes en 360-graden beelden maken het mogelijk om 24 uur per dag een blik in het heden en verleden van deze bijzondere trappistenabdij te werpen.

Een digitaal kijkje nemen

De gemeente Echt-Susteren heeft in samenwerking met Creative Cactus een serie van digitale belevingen gemaakt. Mede dankzij een bijdrage van de provincie Limburg kunnen een tiental locaties met behulp van deze technologie digitaal zichtbaar worden gemaakt.


Hoe werkt het?

Op de parkeerplaats bij de abdij hangt een informatiebord met QR-codes. Door het scannen van deze codes met uw smartphone krijgt u toegang tot een digitale beleving van het interieur van de abdij. Bijzondere ruimtes zoals de kerk, refter, kapittelzaal en kloosterhof zijn opgenomen in de digitale beleving. Naast 360-graden beelden is er ook een aantal informatieve video’s te bekijken. Bent u niet in de gelegenheid om de abdij te bezoeken en de QR-codes te scannen? Dan kunt u ook vanuit thuis het cultureel erfgoed bekijken. Ga naar www.hetsmalstestukjenederland.nl en klik op ‘Beleef religieus erfgoed digitaal’.


Zelf proberen?

Ga dan naar de parkeerplaats ter plekke (Pepinusbrug 6 in Echt) en lees de instructie op het informatiebord. Scan vervolgens de QR-codes met uw smartphone. Veel plezier bij het ontdekken van het heden en verleden van deze bijzondere plek.

Vader abt en gids Piet Vinken bij het informatiebord met QR-codes.