Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Activiteiten in gerenoveerd platsgebouw

16 januari 2019
Expositie in de Plats
In maart 2018 startte de verbouwing van het monumentale voormalig stadshuis in Echt op de Plats. Inmiddels is de verbouwing gereed, is de eerste expositie van Museum van de Vrouw genaamd #Modegek in het pand een feit en wordt het gebouw op 19 januari officieel geopend. Een dag later, op zondag 20 januari reikt wethouder Marian Bruijsten er de Cultuurprijs 2018 uit. Genoeg te doen dus op de Plats. Komt u ook een kijkje nemen?

Expositie #Modegek

Wethouder Marian Bruijsten had afgelopen weekend de eer om de eerste expositie genaamd #Modegek van het vernieuwde Museum van de Vrouw te openen. De tentoonstelling belicht in vogelvlucht 150 jaar westerse modegeschiedenis en geeft een overzicht van de trends in de mode van 1850 tot nu. Geen extravagante haute couture, maar kleding en accessoires uit de eigen collectie, veelal gedragen door vrouwen uit onze regio. Nieuwsgierig? Ga naar www.museumvandevrouw.nl voor meer informatie.


Officiële opening cultuurhuis Plats

Na een aantal maanden is de verbouwing van het voormalig stadshuis gereed. De wethouders Peter Pustjens en Peter Ruijten gaan het gebouw op zaterdag 19 januari officieel openen. Vanaf 17.30 uur tot 19.30 uur bent u van harte welkom om het gerenoveerde gebouw met alle nieuwe faciliteiten te bekijken. De wethouders zijn trots op het resultaat: "Met de zaal in het Connect College erbij kunnen er in Echt zowel grote als kleinere voorstellingen worden opgevoerd."


Uitreiking Cultuurprijs 2018

Op zondag 20 januari om 14.00 uur reikt wethouder Marian Bruijsten de Cultuurprijs 2018 uit in het Cultuurhuis op de Plats. Het is de vijfde keer dat de prijs, ’t Zwingelke, wordt uitgereikt. De genomineerden zijn dhr. Victor Hennen uit Nieuwstadt, dhr. Hennie van de Steeg uit Nieuwstadt en de "Stichting Oorlogserfgoed Midden-Limburg". De middag wordt muzikaal opgeluisterd door harpiste Pauline Nieuwenhuijs. Iedereen is van harte welkom om te komen. Meld u wel vooraf even per mail aan via ad.gijzels@gmail.com