Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Actualisatie hondenbeleid

7 mei 2020
Hondenbeleid
De afgelopen periode ontvangt de gemeente weer meer klachten over hondenpoep. Het gaat dan met name over hondenpoep op voetpaden, plantsoenen en grasvelden die niet zijn aangewezen als hondenuitlaatplaats. Als gemeente willen we onderzoeken op welke wijze we hierin beter kunnen faciliteren zodat er minder overlast ontstaat. Hierbij hebben we uw input nodig. Houd er wel rekening mee dat dit het voorkomen of volledig oplossen van deze overlast helaas onmogelijk is.

Hondenbeleid verbeteren

Hondenpoep zorgt ook in de gemeente Echt-Susteren voor veel ongemak. Om deze overlast aan te pakken  wil de gemeente op korte termijn het huidige hondenbeleid zoals opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV)  actualiseren en verbeteren. Hierbij is uw inbreng van belang. Om tot een hondenbeleid te komen wat aansluit op de wensen en behoeften van zowel hondenbezitter alsook niet-hondenbezitter willen we graag de mening en ideeën van onze inwoners horen.


Uw suggesties en oplossingen tellen mee

Deze ideeën of suggesties kunnen bijvoorbeeld gaan over bepaalde gebieden die meer aandacht nodig hebben of een verbetering of aanvulling in het aanbrengen van voorzieningen zoals afvalbakken, uitlaatplekken. Het kan ook zijn dat er meer behoefte is aan bijvoorbeeld losloopgebieden in bepaalde gebieden. Wat mist u nog in het huidige hondenbeleid? Stuur uw suggesties of ideeën tot en met 15 juni naar de gemeente via het e-mailadres hondenbeleid@echt-susteren.nl.


Volg de ontwikkelingen

Jullie inbreng wordt meegenomen bij het actualiseren van het beleid. Via de gemeentelijke kanalen blijft u op de hoogte van de ontwikkeling van het beleid.