Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Afval dumpen is verboden

3 oktober 2018
Ondergrondse afvalcontainers
We zien nog altijd dat er veel afval gedumpt wordt bij de ondergrondse containers in diverse kernen. Het opruimen hiervan kost veel geld en diegene die het afval dumpt riskeert een hoge boete. Om duidelijk te maken dat afval dumpen niet is toegestaan, zijn er informatieborden geplaatst bij alle ondergrondse containers. Bij onvoldoende resultaat worden strengere maatregelen overwogen.

Extra kosten

Het gedumpte (rest)afval wordt door de gemeente opgeruimd en uiteindelijk door een afvalbedrijf verbrand. Dit brengt hoge kosten met zich mee die worden doorberekend in de afvalstoffenheffing. Bovendien is afval dumpen illegaal. De boete hiervoor bedraagt € 95,- per overtreding. Weet u niet waar uw afval thuishoort? Kijk dan in de afvalwijzer die ieder jaar in januari huis-aan-huis wordt bezorgd, of neem contact op met icomes door te bellen naar 0800 0201043. U kunt uw afval ook naar een milieustraat in de buurt (Montfort, Maasbracht of Sittard) brengen. Voor een klein bedrag bent u dan van uw afval af.


Houd de gemeente schoon

Samen houden we de gemeente schoon. Deponeer daarom uw afval op de juiste plaatst zodat de omgeving schoon blijft, de kosten worden verlaagd en uiteindelijk uw afvalstoffenheffing omlaag kan. Ziet u dat een ander illegaal afval dumpt? Maak dan meteen een melding via de Buiten Beter app of door te bellen naar de gemeente via 0475 478 478.