Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Afvaldumpers gepakt en beboet

14 november 2019
afvaldumpingen nieuwe markt
Eind oktober zijn er bij een aantal milieuparkjes mobiele camera’s geplaatst om illegale afvaldumpingen tegen te gaan. Beelden worden gebruikt om de identiteit van de dader(s) te achterhalen, op te sporen en te bekeuren.

Pakkans is groot en boetes zijn hoog! 

Naar aanleiding van een viertal afvaldumpingen zijn de camerabeelden bekeken en hebben opsporings-ambtenaren vier overtreders opgespoord en beboet. Deze boetes variëren van € 95,- tot € 380,- (de hoogte van het bedrag is afhankelijk van de dumping). 


Een gewaarschuwd mens.. 

Uit een rondgang langs inwoners is gebleken dat afvaldumpingen tot de grootste ergernissen horen. De gemeente heeft mede naar aanleiding hiervan een aantal mobiele camera’s ingezet die verplaatst kunnen worden. Overtreders worden opgespoord en de boetes kunnen behoorlijk oplopen. Wees dus verstandig en bied uw afval op de juiste manier aan. Kijk voor meer informatie www.echt-susteren.nl/afval