Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Augmented reality voor de Sint-Amelbergabasiliek

22 oktober 2019
Augmented Reality bij Amelbergabasiliek
Burgemeester Jos Hessels en Bisschop Harrie Smeets onthulden afgelopen zaterdag het eerste augmented reality project in de gemeente Echt-Susteren. Dit was bij de Sint-Amelbergabasiliek in Susteren.

Een digitaal kijkje nemen

De gemeente heeft in samenwerking met Creative Cactus een digitale beleving gecreëerd voor de Sint- Amelbergabasiliek. Met behulp van augmented reality is deze kerk compleet van binnen te bekijken. Zelfs als de deur van de kerk dicht is. Hierdoor kunnen toeristen toch een digitaal kijkje nemen in deze unieke kerk in Susteren. Mede dankzij een bijdrage van de provincie Limburg kunnen nog 10 andere locaties met behulp van deze technologie digitaal zichtbaar worden gemaakt.


Hoe werkt het?

Bij de ingang van de kerk hangt een bord met QR-codes. Door het scannen van deze codes met uw smartphone krijgt u toegang tot een digitale beleving van het interieur van de Amelbergabasiliek. Ook bijzondere ruimtes zoals de orgelzolder, priesterkoor en de kelder waar de Heilige Amelberga ligt begraven, zijn opgenomen in de digitale beleving. Dit gaat gepaard met een aantal informatieve video’s. Op deze manier ontdekt de bezoeker op ludieke wijze het (mysterieuze) verhaal en de unieke verhalen achter het erfgoed. Burgemeester Jos Hessels: ”Dit is een eerste stap om een breed publiek, jong en oud aan te spreken. Op ieder gewenst moment van de dag kan men informatie en beeldend materiaal bekijken, dus ook buiten openingstijden. Daarnaast worden hiermee onze culturele schatten ook gearchiveerd voor de toekomst. Een mooie wisselwerking”. 


Zelf proberen?

Ga dan naar de Sint-Amelbergabasiliek, lees de instructie op het infobord in het voorportaal en scan de QR-codes met uw smartphone. Voor een voorproefje scant u de QR-code hiernaast. Veel plezier bij het ontdekken van het heden en verleden van de basiliek!

 

Augmented Reality bij Amelbergabasiliek
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Zipsfotografie