Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Bedenk zelf een jongerenvoorziening

13 september 2018
Flyer jongerenvoorziening
De gemeente Echt-Susteren gaat samen met Menswel jongerenwerk aan de slag met het ontwikkelen van een jongerenvoorziening in Leisurepark In de Bandert. Daarvoor zijn we nog op zoek naar jongeren met creatieve, originele en eigentijdse ideeën. Heb jij een leuk idee, of ken jij iemand met een goed idee? Dan is dit dé perfecte kans om jullie idee te realiseren!

Stap 1. Bedenk een idee! 

Zit je in groep 7/8 van de basisschool of in de eerste klas op het Connect College? Dan kun jij samen met je vrienden een idee bedenken voor een jongerenvoorziening in Echt! Wat lijkt jullie nu echt leuk om te doen na schooltijd? Waar hebben jullie behoefte aan? Dit kan van alles zijn, van skatebaan tot basketbalveld of willen jullie liever een plek waar jullie gezellig samen kunnen zijn? Sporten, spelen, ontmoeten of chillen? Jij bedenkt het maar! 


Stap 2. Zet je idee op papier! 

Zodra je een tof idee hebt bedacht, kun je dit verder uitwerken. Dit kan op verschillende manieren. Maak een duidelijke tekening, een fotocollage of bouw het idee op kleine schaal na. Geef ook een heldere schriftelijke toelichting zodat iedereen kan begrijpen wat je graag zou willen realiseren. Mail dit idee vóór 5 oktober 2018 naar jongerenvoorziening.echt@gmail.com


Stap 3. Een jury kiest het beste idee! 

Alle ideeën worden voorgelegd aan een jury bestaande uit wethouder Marian Bruijsten (jeugd), wethouder Geert Frische (sport & In de Bandert) en leden van jongerenwerk die over spelen en ontmoeten gaan. De kandidaten met de leukste ideeën krijgen de kans om het idee voor de jury te presenteren. Vervolgens kiest de jury het beste idee uit! 


Stap 4. De gemeente gaat het idee realiseren! 

De gemeente gaat natuurlijk meteen aan de slag met dit beste idee en zet dit om in een project dat in 2019 werkelijkheid wordt. Dit gebeurt natuurlijk in samenwerking met Menswel Jongerenwerk en jullie zelf. Schroom dus niet en grijp de kans om je wens voor een jongerenvoorziening te realiseren! 


Meer weten? 

Een jongerenwerker van Menswel komt vanaf volgende week bij een groot aantal scholen ( die hier toestemming voor hebben gegeven) een presentatie geven over dit project. Hier kun je vragen stellen of inspiratie opdoen. Werkt jullie school niet mee? Dan kun je natuurlijk ook gewoon meedoen met het project! Vragen kun je stellen via Menswel Jongerenwerk door te mailen naar sibran.tijbosch@menswel.nl of te bellen naar 0475 48 48 48. Je kunt ook contact opnemen met de gemeente door te bellen met dhr. R. Vogten via 0478 478 478.