Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Beleef religieus erfgoed digitaal

24 juli 2020
Basiliek Susteren
Echt-Susteren is rijk aan religieus erfgoed. De kerkgebouwen zijn oases van rust die een bezoek meer dan waard zijn. Helaas zijn deze bezinningtempels niet altijd geopend. QR-codes en 360-graden beelden maken het mogelijk om 24 uur per dag een blik in het heden en verleden te krijgen.

Stilte en bezinning

Sinds kort zijn de culturele gebouwen binnen de gemeente Echt-Susteren digitaal zichtbaar. Diverse kerken, kloosters en uiteraard de Sint Amelbergabasiliek zijn van binnen te bezichtigen. Ga naar www.hetsmalstestukjenederland.nl en klik op ‘Beleef religieus erfgoed digitaal’. Met uw smartphone kunt u de QR-codes van een locatie scannen. Aan de hand van mooie 360 graden opnames, film- en audiofragmenten is het interieur te bekijken. Zo komt u meer te weten over de bijzonderheden van deze plekken die uitnodigen tot stilte en bezinning.