Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Berging van Short Stirling

28 augustus 2019
Berging Stirling
De voorbereidingen voor de berging van de Engelse bommenwerper Short Stirling zijn al in volle gang. Binnen enkele weken gaat de eerste schop ook daadwerkelijk de grond in. Dit is het eerste vliegtuig dat volgens het nationale bergingsprogramma wordt geborgen.

Informatieavond 2 september

Tijdens de berging zoekt aannemer Explosive Clearance Group B.V. uit Wijchen onder leiding van de bergingsofficier van de Koninklijke Luchtmacht majoor Aalberts, naar de stoffelijke resten van vier vermiste bemanningsleden en naar drie duizendponders (bommen), die zich vermoedelijk nog op de crashplaats bevinden van abdij Lilbosch, de grondeigenaar. De berging gaat ongeveer 3 weken duren en start met een informatieavond voor omwonenden en belangstellenden op 2 september om 19.30u in het Cultuurhuis Edith Stein aan de Plats in Echt.


Kijkersdagen op locatie Lilbosch

Het publiek heeft de mogelijkheid om de bergingslocatie te bezoeken op 28 september vanaf 14.30 uur tot 18.00 uur en op 5 oktober vanaf 10.00 uur. ‘Stichting Berging Stirling W7630’ ondersteunt de gemeente tijdens het hele proces en begeleidt de nabestaanden tijdens hun bezoek aan Echt-Susteren. De ‘Stichting Op Vleugels der Vrijheid’ besteedt dit jaar op 28 september, tijdens haar jaarlijkse herdenking voor gevallen vliegers, in het bijzonder aandacht aan de bemanning van Stirling W7630 MG-M.

Op de foto ziet u v.l.n.r. Marleen Jennissen (voorzitter Stichting Berging Stirling W7630), Henk Maessen (voorzitter Stichting Op Vleugels der Vrijheid), abt Dom Malachias en wethouder Peter Pustjens. Zij werken in goed overleg samen om dit project in goede banen te leiden.