Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Nederland blijft daarom tot en met ten minste 9 februari in lockdown. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan bestaat uit drie onderdelen:

  • Een zogenaamde verbeelding. Dit is een kaart, waarop u kunt zien hoe de ruimte is ingedeeld en wat de bestemming is van elk onderdeel op de plankaart
  • Regels. Dit zijn de wettelijke voorschriften waarin staat hoe het perceel gebruikt mag worden en wat erop gebouwd mag worden
  • Toelichting. Dit is de uitleg. Per bestemming is er informatie over wat er op de grond mag gebeuren (bijvoorbeeld woningbouw of landbouw), welke gebouwen waar neergezet mogen worden (zoals woningen of bedrijven) en waarvoor deze gebouwen gebruikt mogen worden (wonen of werken)

Waar vindt u de bestemmingsplannen van Echt-Susteren?

Op www.ruimtelijkeplannen.nl vindt u alle bestemmingsplannen.


Hulp nodig bij het inzien van een vastgesteld bestemmingsplan?

Wilt u meer weten over een bestemming? Bijvoorbeeld omdat u wilt gaan verbouwen? En vindt u het lastig om de bestemmingsplannen op deze website of of op www.ruimtelijkeplannen.nl te lezen? Neem dan contact op met de gemeente.


Hulp bij (voor)ontwerp bestemmingsplan

Wilt u hulp bij een voorontwerp bestemmingsplan of ontwerp bestemmingsplan? Neem dan contact op met de gemeente.