Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Bijzondere Koninklijke onderscheiding voor held

21 augustus 2019
Koninklijke Onderscheiding
Burgemeester Jos Hessels reikte afgelopen zondag een bijzondere Koninklijke onderscheiding uit. Nico Geerlings uit Echt kreeg namelijk de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in Brons. Dit gebeurde tijdens een optreden van muziekgezelschap de Breultaler waarvan Geerlings lid is, bij café De Witte in Echt.

Heldhaftig optreden

De Erepenning wordt uitgereikt in verband met het heldhaftig optreden van Nico Geerlings op 1 maart waarbij hij ter hoogte van de afrit van de A2 in Echt een man uit een brandende auto heeft gehaald. Door een botsing, veroorzaakt door de bestuurder van een andere auto, kwam de bestuurder bekneld te zitten. Met behulp van een aantal omstanders heeft de heer Geerlings vervolgens met gevaar voor eigen leven de bestuurder uit deze benarde positie bevrijd en de man behoed voor een vreselijke afloop.


Bijzondere onderscheiding

De Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon is met recht bijzonder te noemen. Om in aanmerking te komen voor deze erepenning moet iemand een menslievende daad hebben verricht, waarbij er sprake is van moedig en beleidvol optreden met gevaar voor eigen leven. Hoewel dit dus een zeldzame aangelegenheid is, kunnen wij in Echt-Susteren met trots stellen dat de erepenning nu voor de vijfde keer wordt uitgereikt! De eerste 4 uitreikingen waren in 2016 en in 2017 naar aanleiding van reddingsacties op het treinspoor.