Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Bladkorven in de gemeente

8 oktober 2019
Herfstbladeren
Deze week en volgende week worden weer bladkorven in onze gemeente geplaatst.

Waar komen de bladkorven te staan?

In alle kernen worden bladkorven geplaatst. Wilt u weten op welke locaties de bladkorven staan? Bekijk het overzicht van de bladkorven hier. De bladkorven staan tot begin december, afhankelijk van de hoeveelheid bladafval. Tussentijds worden de bladkorven twee keer per week leeg gemaakt.


Alleen bladafval

De bladkorven worden machinaal leeg gemaakt. Daarom is het belangrijk dat er alleen bladeren in de korven komen. Verzamelt u zelf bladafval in vuilniszakken? Deponeer dan alleen de bladeren in de korven en verwijder overige zaken zoals takken of plastic. Als er toch ander afval om of in de bladkorf ligt, dan wordt er een rode kaart aan de bladkorf gehangen als waarschuwing. Bij herhaling van de rode kaart wordt de bladkorf op deze locatie verwijderd.