Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

In verband met carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari volledig gesloten. Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt een uitzondering gemaakt. Deze aangiftes kunt u op dinsdag 25 februari tussen 11.00 en 12.00 uur doen in het gemeentehuis. Houd rekening met de carnavalsoptochten door de Nieuwe Markt vrij van auto's te houden.

Bouw Regionaal Training Centrum judoka's gestart

18 maart 2019
RTC eerste bouwhandeling In de Bandert
De gemeente Echt-Susteren, Provincie Limburg en judoclub Hercules hebben de afgelopen periode nauw samengewerkt om te komen tot een nieuw Regionaal Training Centrum (RTC) in Leisurepark In de Bandert. Deze week verrichtte wethouder Geert Frische samen met gedeputeerde Ger Koopmans de eerste officiële bouwhandeling van het nieuwe bouwwerk.

Wat is een Regionaal Training Centrum?

Een Regionaal Training Centrum (RTC) biedt talentvolle judoka’s een aanvullend trainingsprogramma van de Judo Bond Nederland aan. Dit met als doel hen op te leiden voor deelname aan Europese- en Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen. Met dit programma kunnen de judoka’s beginnen en eindigen met sport en krijgen tussendoor de ruimte om te studeren. Op dit moment zijn er enkel Nederlandse RTC’s in Heerenveen, Haarlem, Rotterdam en Eindhoven. De realisatie van dit project in Echt-Susteren is daarom ook van echte toegevoegde waarde voor alle topjudoka’s uit de Euregio!


Wanneer is het Regionaal Training Centrum klaar?

Nadat de plannen waren getoetst op haalbaarheid, verleenden de gemeente en de provincie subsidie zodat de bouw van het RTC kon beginnen. Naar verwachting wordt het nieuwe RTC in het 3e kwartaal van 2019 opgeleverd. Judoclub Hercules heeft in de afgelopen jaren bewezen dat zij toppers kan afleveren die deelnemen aan Europese- en Wereldkampioenschappen. Daarnaast komen op dit moment al topsporters uit de hele regio trainen bij deze club omdat zij hier gelijkwaardige tegenstanders treffen. Wethouder Geert Frische: ‘’Wij geloven erin dat deze investering een prachtige bijdrage levert aan de ontwikkeling van judo als topsport in Limburg. Vandaar dat wij, als gemeente en provincie, net als de judobond, deze ontwikkeling in Echt-Susteren van harte ondersteunen.’’