Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Bouw Regionaal Training Centrum judoka's gestart

18 maart 2019
RTC eerste bouwhandeling In de Bandert
De gemeente Echt-Susteren, Provincie Limburg en judoclub Hercules hebben de afgelopen periode nauw samengewerkt om te komen tot een nieuw Regionaal Training Centrum (RTC) in Leisurepark In de Bandert. Deze week verrichtte wethouder Geert Frische samen met gedeputeerde Ger Koopmans de eerste officiële bouwhandeling van het nieuwe bouwwerk.

Wat is een Regionaal Training Centrum?

Een Regionaal Training Centrum (RTC) biedt talentvolle judoka’s een aanvullend trainingsprogramma van de Judo Bond Nederland aan. Dit met als doel hen op te leiden voor deelname aan Europese- en Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen. Met dit programma kunnen de judoka’s beginnen en eindigen met sport en krijgen tussendoor de ruimte om te studeren. Op dit moment zijn er enkel Nederlandse RTC’s in Heerenveen, Haarlem, Rotterdam en Eindhoven. De realisatie van dit project in Echt-Susteren is daarom ook van echte toegevoegde waarde voor alle topjudoka’s uit de Euregio!


Wanneer is het Regionaal Training Centrum klaar?

Nadat de plannen waren getoetst op haalbaarheid, verleenden de gemeente en de provincie subsidie zodat de bouw van het RTC kon beginnen. Naar verwachting wordt het nieuwe RTC in het 3e kwartaal van 2019 opgeleverd. Judoclub Hercules heeft in de afgelopen jaren bewezen dat zij toppers kan afleveren die deelnemen aan Europese- en Wereldkampioenschappen. Daarnaast komen op dit moment al topsporters uit de hele regio trainen bij deze club omdat zij hier gelijkwaardige tegenstanders treffen. Wethouder Geert Frische: ‘’Wij geloven erin dat deze investering een prachtige bijdrage levert aan de ontwikkeling van judo als topsport in Limburg. Vandaar dat wij, als gemeente en provincie, net als de judobond, deze ontwikkeling in Echt-Susteren van harte ondersteunen.’’