Brandweer Echt is op zoek naar jou!

11 oktober 2017
De Brandweerpost in Echt is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ben jij fit? Heb je hart voor mensen, dieren en je omgeving? En ben je woonachtig in Echt, Pey of Sint Joost? Solliciteer dan snel als vrijwilliger bij de brandweerkazerne in Echt.

Vrijwilligers bij de brandweer

Als vrijwilliger bij de brandweer kom je samen met je brandweercollega’s in actie bij brand, maar ook bij ernstige verkeersongevallen, stormschade, een waterongeval of een incident met gevaarlijke stoffen. Overigens betekent ‘vrijwilliger’ niet dat de brandweer je niet tegemoet komt. Zo krijg je een vergoeding voor zowel oefen- als uitrukuren en krijg je een vaste jaarvergoeding. Daarnaast ben je goed verzekerd tijdens  de werkzaamheden voor de brandweer. Hier staat wel tegenover dat het werk niet vrijblijvend is. Als je wordt opgeroepen, wordt er op je gerekend!


Wat zijn de voorwaarden?

Natuurlijk zijn er een aantal punten waar je als brandweer- man of vrouw aan moet voldoen:

  • Je bent woonachtig in de kernen Echt, Pey of Sint Joost (in verband met uitruktijd);
  • Je bent tussen de 18 en 40 jaar oud;
  • Je hebt een goede gezondheid en conditie;
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B;
  • Je kunt goed samenwerken;
  • Je bent stressbestendig en flexibel;
  • Je bent tijdens je oproepuren beschikbaar om uit te rukken;
  • Je bent bereid om deel te nemen aan oefeningen en trainingen.

What’s in it for you?

Als vrijwilliger bij de brandweer krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen en een hechte band op te bouwen binnen de organisatie van brandweerlieden in Echt. Daarnaast krijg je de komende 2,5 jaar zowel theorie- als praktijktrainingen om het vak te leren. Hier ben je gemiddeld, naast enkele praktijkdagen, één avond per week mee bezig. De uiteindelijke drijfveer om je aan te melden als vrijwilliger bij de brandweer is natuurlijk de voldoening die je krijgt bij het redden van een mensenleven en door een steentje bij te dragen aan een veiligere samenleving.


Meer informatie?

Ben je nieuwsgierig naar de Brandweer in Echt? Kom dan naar de wervingsdag op zaterdag 28 oktober van 9.00 tot 13.00 uur en maak kennis met de Brandweer. Deze dag op de brandweerkazerne in Echt staat geheel in het teken van de werkzaamheden van de onmisbare vrijwilligers bij de Brandweer.  Lijkt het jou leuk om deel te nemen aan deze wervingsdag? Meld je dan vooraf aan bij dhr. G. Hees per mail via g.hees@vrln.nl. Je kunt je ook tot dhr. Hees wenden voor meer informatie of een sollicitatieformulier aan te vragen. Solliciteren kan tot 1 december 2017.