Gewijzigde openingstijden
In verband met Hemelvaartsdag is op donderdag 13 mei 2021 het gemeentehuis gesloten.

Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden wat losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

BuitenBeter-app wordt vervangen door Fixi!

5 juni 2019
Fixi
Volgende maand op 1 juli introduceren we Fixi! Dit platform vervangt de BuitenBeter-app. Met Fixi maakt u net als met de BuitenBeter app snel en gemakkelijk met uw smartphone een melding van problemen in de openbare ruimte zoals een losliggende stoeptegel, kapotte lantaarnpaal of een overvolle prullenbak. U kunt Fixi ook gebruiken om een melding via uw computer te maken. Ga hiervoor naar onze website www.echt-susteren.nl/melden. In de meeste gevallen wordt uw melding binnen vijf werkdagen opgelost.

Hoe werkt Fixi? 

Fixi is een middel om snel een melding over de openbare ruimte te maken. Dit kan met de Fixi app op uw smartphone of via de Fixi website. Met Fixi verstuurt u de melding, voorzien van een foto en de exacte plaats, direct naar de gemeente. Binnen vijf werkdagen ontvang u een reactie terug via de app of (indien wenselijk) per e-mail. Kan de gemeente uw melding niet oplossen of valt het buiten de taken van de gemeente? Dan krijgt u uiterlijk de 6e werkdag na uw melding bericht over de termijn van afhandeling. Via de app kunt u ook zelf de status van uw melding controleren en ziet u of iemand anders hetzelfde al heeft gemeld. Als het nodig is vraagt de gemeente u om extra informatie over de melding. Fixi is snel, makkelijk en kunt u meteen gebruiken op de plek en het moment dat u iets ziet wat niet deugt of beter kan in deze gemeente. 


Wat kunt u melden? 

De gemeente zorgt op deze manier samen met u ervoor om de openbare ruimte leefbaar, veilig en schoon te houden. Denk bij de openbare ruimte aan straten, parken, plantsoenen, voet- en fietspaden en winkelstraten. Ziet u hier iets wat hier niet thuishoort? Maak dan een melding! Dit kan een melding zijn over bijvoorbeeld zwerfvuil op straat, slecht wegdek, schade aan borden of parkbanken, graffiti, hondenpoep, kapotte straatverlichting, losse stoeptegel, openbaar groen (onkruid), kapot of onveilig speeltoestel, ongedierte, verkeersoverlast, verstopping of over schade van riolering, vuurwerkvandalisme en gladheid. Download de gratis Fixi app via de Google Playstore of via de Appstore. 


Waarom Fixi in plaats van BuitenBeter? 

De gemeente gaat over op Fixi omdat dit beter aansluit op de programma’s waarmee meldingen bij de gemeente worden afgehandeld. Met de Fixi app gaat het afhandelen van meldingen beter, efficiënter en sneller.