Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Burenruzie? Buurtbemiddeling helpt!

4 augustus 2020
burenruzie
Iedereen wil prettig wonen. Helaas kan het echter gebeuren dat u zich ergert aan het gedrag van uw buren. Kleine ergernissen kunnen leiden tot een flinke (buren)ruzie.

Wat is Buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling bemiddelt in een beter contact tussen u en uw buren. Heeft u tot nu toe zonder resultaat bij uw buren aangegeven dat u overlast ervaart, dan kunt u gebruik maken van Buurtbemiddeling. Deskundige en speciaal opgeleide vrijwilligers luisteren naar het verhaal van beide buren afzonderlijk en begeleiden u en uw buren tijdens een eventueel bemiddelingsgesprek op neutraal terrein. Ervaring leert dat één of twee gesprekken vaak al helpen om te komen tot een beter onderling contact en een oplossing voor de overlast. Iedereen die een conflict heeft met buren kan zich aanmelden bij Buurtbemiddeling. Het enige wat wordt verwacht, is dat u er samen met uw buren uit wilt komen. Buurtbemiddeling bemiddelt niet als er sprake is van buitensporige agressie, alcohol- of drugsverslaving, psychiatrische problematiek, bij aanvaringen met instanties en ook niet bij conflicten binnen één familie.


Buurtbemiddelaar worden?

Buurtbemiddeling is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om als buurt-bemiddelaar aan de slag te gaan. Als vrijwilliger krijgt u professionele onder-steuning en heeft u veel flexibiliteit. U bepaalt namelijk zelf wanneer en waar u inzetbaar bent. Ook krijgt u een gecertificeerde training, zijn er regelmatig bijscholingen en worden er bijeenkomsten georganiseerd om ervaringen met andere vrijwilligers uit te wisselen. Er is een goed vrijwilligersbeleid waaronder onkostenvergoedingen en verzekeringen. Is Buurtbemiddeling iets voor u? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling door te bellen naar 06-20 28 05 76 of mail naar info@ proteionbuurtbemiddeling.nl. Voor meer informatie gaat u naar www.proteionbuurtbemiddeling.nl.