Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Burgemeesters pleiten voor open grenzen

12 mei 2020
Burgemeesters Maaseik Echt-Susteren
Burgemeester Jos Hessels en zijn Maaseikse ambtgenoot Johan Tollenaere willen een eind maken aan de onduidelijkheid over de corona-regels in België. Om die boodschap over te brengen hesen ze op Moederdag samen de vlaggen bij het monument op de Pater Sangersbrug tussen Roosteren en Maaseik.

Symbolische ontmoeting

De corona-regels in België leveren veel verwarring op. Mensen worden heen en weer geslingerd tussen  hoop en vrees. Mag ik de grens over om familie te bezoeken? En, hoe zit het met mensen die over de grens werken of naar school gaan? Met deze symbolische ontmoeting op de brug maken beide burgemeesters een statement tegen deze onduidelijke situatie. Daarbij benadrukken zij dat de volksgezondheid voorop staat, maar dat het corona-virus niet stopt bij de grens.


Moederdag

“We willen zeker niet bevorderen dat mensen ongebreideld erop uit gaan, zonder dat daar een goede en dringende reden voor is”, aldus burgemeester Jos Hessels. “Maar áls ze zich verplaatsen, dan mag de oude grens daar geen belemmering in zijn. Waarom wel vanuit Roosteren naar Groningen of vanuit Maaseik naar Oostende, maar niet naar Maaseik of Roosteren? Moederdag is in deze moeilijke tijden een goede reden om na vaak veel weken weer een (verantwoord) bezoek te brengen. Laten we dit dan ook grensoverschrijdend mogelijk maken!”