Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Burgernet is op zoek naar u!

26 april 2019
Burgernet
Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernet informeert haar leden namelijk over verdachte situaties en vraagt of iemand iets verdachts heeft gezien in de buurt. Burgers met Burgernet houden een oogje in het zeil en kunnen, indien nodig, snel aan de bel trekken en de politie op de hoogte stellen van verdachte situaties. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord. Wordt u ook lid?

Hoe werkt Burgernet?

De politie zet Burgernet in bij diverse (criminele) incidenten. Dit kan bij vermissing van een persoon, bij diefstal, inbraak of bij een aanrijding wanneer de aanrichter van de schade is doorgereden. Als lid van Burgernet ontvangt u bij een incident in de buurt een sms of een spraakbericht met het verzoek om in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Burgernet maakt ook gebruik van e-mail om u te informeren over een verdachte of onveilige situatie, of om te vragen of u iets gezien heeft in uw buurt. Heeft u tijdens de Burgernetactie informatie die belangrijk kan zijn voor de politie? Dan kunt u, wanneer u deelnemer bent van Burgernet, rechtstreeks naar de meldkamer van de politie bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011.

 


Lid worden?

Het succes van Burgernet hangt af van de leden van Burgernet. Hoe meer leden, hoe beter en sneller de politie kan ingrijpen. Download de BurgernetApp en meld u vandaag nog aan. Heeft u geen smartphone, dat is geen probleem. Meld u zich dan hier aan. Over onnodige meldingen of berichten hoeft u zich geen zorgen te maken. U ontvangt alleen een oproep wanneer er een incident is in uw buurt. Meer informatie over Burgernet is terug te vinden op www.burgernet.nl