Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Buurtpreventie Gebroek van start

2 september 2020
Buurtpreventie Gebroek
In Gebroek is door een aantal bewoners het initiatief genomen om buurtpreventie op te pakken. Dit naar aanleiding van een aantal voorvallen en opmerkingen hierover van inwoners van het buurtschap.

Appgroep en surveillanceteams

Een overgrote meerderheid van de bewoners heeft ervoor gekozen om deel uit te gaan maken van zowel de app-groepen als de surveillanceteams. Iets wat heel bijzonder genoemd mag worden voor zo’n kleine gemeenschap. Reden hiervoor is dat, zeker nu in coronatijd, het gevoel van onveiligheid bij een aantal bewoners sterk is toegenomen. Iets wat natuurlijk niet de bedoeling is binnen onze kleine leefgemeenschap. Samen met politie en gemeente is het project Buurtpreventie Gebroek daarom in een snel tempo opgestart. 


Samen zorgen voor een veilige buurt

Inmiddels hangen de buurtpreventieborden op bij de toegangswegen van Gebroek en zijn de diverse groepen actief. Zodra de coronamaatregelen het toelaten volgt nog een  instructiebijeenkomst met de politie. Dit alles onder het motto: ‘Samen zorgen we voor een veilige buurt!’.

Op de foto van links naar rechts: Ingrid Kretzer, Bram Impelmans (wijkagent), Anne-Miek Veenhuis.