Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Camerabewaking tegen afvaldumpingen

22 oktober 2019
Bewakingscamera
De gemeente gaat de strijd aan tegen afvaldumpingen bij de ondergrondse containers. Ondanks de extra controles door de BOA’s blijft men afval dumpen bij deze ondergrondse containerparken. Vanaf 22 oktober worden, bij wijze van proef, twee flexibel inzetbare camera’s geplaatst.

Locaties camerabewaking 

De camera’s worden in eerste instantie bij de ondergrondse containers op de Nieuwe Markt in Echt en de Reinoud van Gelderstraat in Susteren geplaatst. Hier zijn namelijk de meeste afvaldumpingen. De inzet is er op gericht om overtredingen te voorkomen en overtreders te bekeuren. 

Extra kosten 

De grootste ergernis van omwonenden is de vervuiling door gedumpt afval rondom de ondergrondse containers. Wekelijks wordt het vuil bij alle parkjes opgeruimd door de gemeente. Het opruimen en verwerken van dit vuil brengt extra kosten met zich mee. Deze kosten worden doorberekend in de afvalstoffenheffing. Daarom is het voor iedereen van belang dat er geen afval wordt gedumpt. Als u toch afval dumpt kunt u hiervoor een boete krijgen van minimaal €95,-. Dit is ook al eerder gecommuniceerd met de waarschuwingsborden die bij alle ondergrondse containerparkjes zijn geplaatst.