Let op: in verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het gemeentehuis de komende maandagen vanaf 17.00 uur gesloten. 

Papieren coronabewijs aanvragen? Bel dan met de CoronaCheck-helpdesk (0800-1421).

Cittaslow Urban Quality of Life Award

Drie projecten in Echt-Susteren hebben de Urban Life Quality Award 2016 in de wacht gesleept. Een bijzondere prijs, uitgereikt door Cittaslow International. Bovendien heeft de gemeente daar ook een eerste prijs behaald bij de video contest van Cittaslow International met het filmpje van het Smalste Stukje Nederland.
Tekening Cittaslow door Pergamijn

Burgemeester Hessels nam de prijs voor het prijswinnende filmpje in ontvangst tijdens de jaarlijkse Cittaslow ledenvergadering in Portugal op 25 juni 2016. Een jury heeft best practices van Cittaslow gemeenten van over de hele wereld (op dit moment zo’n 225 projecten uit 30 landen), beoordeeld. De projecten van de gemeente - buurtpreventieteams, huiskamerplus projecten en samenwerking met Pergamijn en BosWerkt - zijn beloond met de Urban Life Quality Award, de meest prestigieuze prijs. Projecten die bijdragen aan een sociale, duurzame en toegankelijke maatschappij waar iedereen kan meedoen en zich thuis voelt.


Dat moet gevierd worden

De award laat zien dat Echt-Susteren hard werkt aan de leefbaarheid en veiligheid in de kernen. Dat is alleen mogelijk dankzij de inzet van veel betrokken en enthousiaste medewerkers, vrijwilligers en organisaties. Alle betrokkenen zijn daarom getrakteerd door de gemeente. Om samen het goede leven én het ontvangen van de award te vieren.


Kwaliteit van leven

De gemeente werkt al jaren hard om de leefbaarheid en veiligheid in de kernen te behouden én verbeteren. Dat is gelukt door de inzet van onder andere buurtpreventieteams en huiskamerplus projecten. Veel vrijwilligers zetten zich in om te zorgen voor veilige buurten en wijken. De huiskamers in de gemeente zorgen ervoor dat inwoners dicht bij huis ondersteuning en dagvoorziening krijgen aangeboden. Daarnaast is de gemeente recent een bijzondere samenwerking gestart met Pergamijn en BosWerkt. Cliënten van Pergamijn maken handgemaakte kunstwerken als representatiegeschenken voor de gemeente. Bij BosWerkt zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag om hout uit onze eigen bossen te verwerken tot geschenken. Op deze manier zorgt de gemeente ervoor dat iedereen in onze kernen kan meedoen en zich thuis voelt. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Hiervoor ontving de gemeente vorig jaar al het internationale keurmerk Cittaslow. Opmerkelijk is dat nu al, nog geen jaar na toetreding, deze projecten al de eerste prijs winnen!