Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 23 maart nieuwe aangescherpte maatregelen genomen om het coronavirus onder controle te krijgen. Kijk hier voor deze aangescherpte maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Gemeentehuis gesloten op maandag 13 april 2020
In verband met tweede Paasdag is het gemeentehuis maandag 13 april 2020 gesloten.

 

Collectieve zorgverzekering

De gemeenten willen inwoners helpen om goed en betaalbaar verzekerd te zijn tegen ziektekosten. Daarom heeft de gemeente – samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ – een collectieve zorgverzekering samengesteld voor inwoners met een laag inkomen. Daarbij kunt u kiezen uit verschillende pakketten.

Collectieve zorgverzekering

  • Voor meer informatie over de pakketten kunt u terecht op de website: www.gezondverzekerd.nl
  • De gemeente betaalt mee aan uw premie voor de aanvullende zorgverzekering
  • U krijgt ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdragen Wmo
  • Er is geen medische selectie
  • Als u kiest voor het gemeentepakket Extra Uitgebreid betaalt u uw verplicht eigen risico in 10 termijnen vooruit. Niet gebruikt eigen risico krijgt u terug

Collectieve zorgverzekering

U kunt deelnemen aan de collectieve zorgverzekering via www.gezondverzekerd.nl.