Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Collectieve zorgverzekering

De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners goed en betaalbaar verzekerd zijn als ze zorg nodig hebben. Daarom biedt de gemeente samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ een collectieve zorgverzekering. Dit noemen we de gemeentepolis. Deze zorgverzekering is er speciaal voor inwoners met een laag inkomen.

De gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering met extra dekking voor bijvoorbeeld brillen, tandarts, fysiotherapie en de eigen bijdrage Wmo/Wlz. Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u bekijken welk pakket bij u past.

Als u wilt overstappen naar de gemeentepolis moet u dit uiterlijk 31 december 2020 doen.

Kom ik in aanmerking?

U komt in aanmerking voor de gemeentepolis als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Uw inkomen ligt onder 120% van de van voor u geldende bijstandsnorm;
  • U heeft weinig of geen eigen vermogen;
  • U heeft geen betalingsachterstand bij uw huidige zorgverzekering.

Wat moet ik doen?

Ga naar de website www.gezondverzekerd.nl, kies voor Gemeente Echt-Susteren en kies welk pakket het beste bij u past. Volg de stappen en de website informeert u over hoe het verder gaat.

Na uw aanmelding wordt uw inkomen gecontroleerd. Als uw inkomen te hoog is wordt uw aanmelding geweigerd.

Meer informatie

Heeft u vragen over de gemeentepolis? Neem contact op met CZ via telefoonnummer 088 555 77 77 of met VGZ via telefoonnummer 0900 - 779 97 71.