Computercursussen in Echt: word ook digivaardig

18 juli 2019
computercursus
Vindt u het lastig dat steeds meer diensten online worden aangeboden? Zou u ook graag zelfstandig digitaal zaken regelen? Of bent u op zoek naar een baan maar weet u even niet hoe u het beste kunt solliciteren in dit digitale tijdperk? Aarzel dan niet om mee te doen met een van de vele computercursussen die De Domijnen aanbiedt.

Het belang van computercursussen

Veel organisaties gebruiken online kanalen om te com­municeren. E-mails versturen, online iets opzoeken of bestellen, financiën regelen, afspraken maken of on­line een baan zoeken en solliciteren. Tegenwoordig worden steeds meer zaken online aangeboden en dit is niet voor iedereen even gemakkelijk. De Domijnen speelt hierop in door een drietal computercursussen aan te bieden genaamd: ‘Klik & Tik’, ‘Digisterker’ en ‘Digitaal Solliciteren’. Het volgen van deze cursussen maakt u digivaardig waardoor u veel zaken zelfstandig online kunt regelen. Alle onderstaande cursussen kosten €13,25 en bestaan uit vier ochtenden van 10.00 uur tot 13.00 uur. De Domijnen organiseert de cursussen in de Leeswinkel in Echt op de Bovenstestraat 11.


Klik & Tik: een eerste kennismaking

Heeft u nog (bijna) nooit met een computer gewerkt of vindt u het moeilijk om uw digitale weg te vinden? Geef u dan op voor een van de Klik & Tik cursussen. Klik & Tik kent vijf verschillende niveaus: ‘Klik & Tik de start’, ‘Klik & Tik basis’, ‘Klik & Tik het internet op’, Klik & Tik samen op het web’ en ‘Klik & Tik tablet’. U krijgt begeleiding bij welk niveau u het beste kunt instromen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

- Documenten schrijven met het programma ‘Word’;
- Informatie zoeken op internet ;
- Accounts aanmaken en veilig online shoppen;
- Kennis maken met het sociale medium ‘Facebook’ ;
- E-mailadres aanmaken en e-mails versturen.


Digisterker: werken met de elektronische overheid

De cursus digisterker leert u inzicht te krijgen in een aantal overheidszaken. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

- Het maken van een afspraak bij de gemeente via www.echt-susteren.nl;
- Het gebruiken van uw digitale identiteit (DigiD);
- Aanvragen van documenten of informatie bij over-heidsinstanties;
- Informatie over het beheer van uw toeslagen;
- Inloggen bij SVB om bijvoorbeeld uw AOW in te zien;
- Aanvragen van regelhulp.


Digitaal solliciteren: online op zoek naar werk

Deze cursus helpt u bij het zoeken naar werk door gebruik te maken van diverse online platformen. Zo kunt u uw sollicitatievaardigheden een boost geven. Deze cursus bestaat uit twee versies namelijk ‘Zoek werk’ en ‘Jouw voorsprong op de rest’. U krijgt begeleiding bij het maken van een CV en sollicitatiebrief en krijgt u tips over hoe u zich kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. De volgende onderwerpen komen aan bod:

- zo werkt een uitzendbureau;
- voorbereiden sollicitatiegesprek;
- online vacatures zoeken;
- hoe maak ik een CV;
- hoe presenteer ik mijzelf.


Startdata cursussen

  • Klik & Tik: 1 augustus, 10 oktober, 7 november
  • Digisterker: 5 september & 5 december.
  • Digitaal solliciteren: 2 september, 9 september, 16 september, 23 september

Meer informatie

Voor meer info of voor deelname aan een cursus kunt u contact opnemen met Carolien Mahin of Nathalie Plönes van De Domijnen via 088-5995570 of mail naar educatie@dedomijnen.nl.