Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Computercursussen in Echt: word ook digivaardig!

28 januari 2020
Vindt u het lastig dat steeds meer diensten online worden aangeboden? Zou u ook graag zelfstandig digitaal zaken regelen? Of bent u op zoek naar een baan maar weet u even niet hoe u het beste kunt solliciteren in dit digitale tijdperk? Aarzel dan niet om mee te doen met een van de vele computercursussen die De Domijnen aanbiedt.

Het belang van computercursussen

Veel organisaties gebruiken online kanalen om te communiceren. E-mails versturen, online iets opzoeken of bestellen, financiën regelen, afspraken maken of online een baan zoeken en solliciteren. Tegenwoordig worden steeds meer zaken online aangeboden en dit is niet voor iedereen even gemakkelijk. De Domijnen speelt hierop in door een drietal computercursussen aan te bieden genaamd: ‘Klik & Tik’, ‘Digisterker’ en ‘Digitaal Solliciteren’. Het volgen van deze cursussen maakt u digivaardig waardoor u veel zaken zelfstandig online kunt regelen. Alle onderstaande cursussen kosten €13,50 en bestaan uit vier ochtenden van 10.00 uur tot 13.00 uur. De Domijnen organiseert de cursussen in de Leeswinkel in Echt op de Bovenstestraat 11.


Klik & Tik: een eerste kennismaking

Heeft u nog (bijna) nooit met een computer gewerkt of vindt u het moeilijk om uw digitale weg te vinden? Geef u dan op voor een van de Klik & Tik cursussen. Klik & Tik kent vijf verschillende onderdelen: ‘Klik & Tik de start’, ‘Klik & Tik basis’, ‘Klik & Tik het internet op’, Klik & Tik samen op het web’ en ‘Klik & Tik tablet’. U krijgt begeleiding bij welk niveau u het beste kunt instromen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

- Documenten schrijven met het programma ‘Word’;
- Informatie zoeken op internet met een zoekmachine;
- Accounts aanmaken en veilig online shoppen;
- Kennis maken met het sociale medium ‘Facebook’ ;
- E-mailadres aanmaken en e-mails versturen;
- Handiger worden met een tablet.

Aanmelden via Leeswinkel Echt: 088-5995640


Digisterker: werken met de elektronische overheid

De cursus leert u om te werken met de elektronische overheid en de eigen DigiD Onderwerpen die aan bod komen zijn:

- Het maken van een afspraak bij de gemeente via www.Echt-Susteren.nl;
- Het gebruiken van uw digitale identiteit (DigiD);
- Aanvragen van documenten of informatie bij over heidsinstanties;
- Informatie over het beheer van uw toeslagen;
- Inloggen bij SVB om bijvoorbeeld uw AOW in te zien;
- Aanvragen van regelhulp.

Aanmelden via Leeswinkel Echt: 088-5995640

Digitaal solliciteren: online op zoek naar werk

Deze cursus biedt E-learning met begeleiding.

Zo kunt u uw sollicitatievaardigheden een boost geven. Het aanbod kent twee niveaus: namelijk ‘Zoek werk’ (A1)en ‘Jouw voorsprong op de rest’(A2). U krijgt begeleiding bij het maken van een CV en sollicitatiebrief en krijgt u tips over hoe u zich kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Zo werkt een uitzendbureau;
- Voorbereiden sollicitatiegesprek;
- Online vacatures zoeken;
- Hoe maak ik een CV;
- Hoe presenteer ik mijzelf.

Meer info en aanmelden via 0885995570 www.dedomijnen.nl/educatie (Carolien Mahin of Nathalie Plones.

Startdata cursussen

Klik & Tik: 2 april, 7 mei
Digisterker:6 februari , 5 maart en 11 juni
Digitaal solliciteren: 8 mei