Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Corona in Echt-Susteren journaal

4 april 2020
Inwoners van Echt-Susteren moeten zo veel mogelijk thuis blijven om het coronavirus te bestrijden. Maar hoe kun je mensen het beste op de hoogte houden van de zaken die in Echt-Susteren gebeuren als niemand echt bij elkaar kan komen? Nou gewoon; je video-belt elkaar via Skype en neemt dat op!

Met enige regelmaat praat wethouder en presentator Marian Bruysten u bij over de actuele situatie met verschillende gasten zoals huisartsen, politie, burgemeester Hessels en andere mensen die op de een of andere manier bij het bestrijden van het coronavirus in onze gemeente betrokken zijn.

Kijk hieronder naar de uitzendingen:

aflevering 1 (25 maart 2020- met als gast Rick Bekkers (huisarts Susteren), Harold Peters (manager Zuyderland Zorglocaties Regio Echt) en burgemeester Jos Hessels.

aflevering 2 4 april 2020- met Eric Saas van de politie over handhaven, huisarts Paul de Breet met een update over de actuele corona-situatie in Echt-Susteren en verteld burgemeester Jos Hessels over de bijzondere raadsvergadering en de extra bevoegdheden die burgemeesters hebben gekregen. Een mooie, interessante en volle uitzending dus!

aflevering 3  10 april 2020- Hierin spreekt presentator/wethouder Marian Bruysten met locoburgemeester Geert Frische over de laatste stand van zaken rondom de corona-situatie in Echt-Susteren en steekt hij de lokale ondernemers een hart onder de riem, vertelt Maartje Merry, directeur van basisschool In 't Park (Kindante) over onderwijs en spreekt Paul Heffels van Menswel over het meldpunt 'Niet-Medische Hulpvragen Corona Echt-Susteren".

aflevering 4 17 april 2020- Koop zoveel mogelijk lokaal! Juist nu! Dat staat centraal in het vierde 'Corona in Echt-Susteren journaal'. Ondernemers hebben het moeilijk in deze tijden. Men moet zich in het kader van de volksgezondheid aan veel opgelegde regels houden, waardoor ondernemen in veel gevallen moeilijk is. Er bestaan een aantal regelingen die het rijk heeft bedacht om ondernemers tegemoet te komen. In deze uitzending spreekt presentator (en wethouder) Marian Bruysten met ondernemer Henk Maassen over de ontstane situatie rondom ondernemen en met locoburgemeester Geert Frische over de actuele situatie rondom het coronavirus in de gemeente en de hulp die de gemeente biedt aan ondernemers.