Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Coronajournaal deel 5

1 mei 2020
En dan raakt het jezelf… Vandaag de meest persoonlijke uitzending van ons Corona-journaal. Afgelopen maand overleed de schoonvader van burgemeester Jos Hessels aan Corona.

In deze uitzending vertellen zijn vrouw Brigitte en hijzelf hun persoonlijke verhaal over deze zware periode.

Monique Enckevoort van Zuyderland is een van onze zorghelden die dag in dag uit letterlijk de handen aan het bed zijn in het verpleeghuis en de angstige en vaak eenzame momenten met oudere corona patiënten meemaakt.

Daarnaast vertelt Igor Peusen over het vaak eveneens eenzame afscheid dat corona met zich mee brengt en hoe de uitvaartsector het afscheid zo waardig mogelijk probeert te maken. 

Kijk hier de uitzending