Gewijzigde openingstijden in verband met de verkiezingen
Op maandag 15 maart is het gemeentehuis geopend van 09:00-13:00 uur. Op dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart is het gemeentehuis gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis wel bereikbaar op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart van 09:00-17:00 uur. Het stembureau in het gemeentehuis is van maandag 15 maart tot en met woensdag 17 maart geopend van 07:30-21:00 uur. Kijk hier voor meer infomatie over de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Coronavirus (COVID-19)

Veel mensen vragen zich af wat het coronavirus betekent voor de verkiezingen.

We staan voor een grote uitdaging om de verkiezingen goed en volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid te laten verlopen. Welke richtlijnen er zijn kunt u terugvinden op de website van de Rijksoverheid.

Gezondheidscheck

Doe tijdig thuis de gezondheidscheck die u bij de stempas vindt. Voldoet u niet aan de gezondheidscheck? Verleen dan een volmacht aan iemand anders. Informatie over een onderhandse volmacht vindt u op de stempas. Andere mogelijkheden voor het verlenen van een volmacht vindt u binnenkort hier.

Coronamaatregelen in het stembureau

Corona zorgt voor grote uitdagingen wat betreft de organisatie van de verkiezingen. We moeten zowel voor de kiezer als voor de leden van het stembureau de dag veilig en volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid laten verlopen. Om die reden zal u als kiezer o.a. gevraagd worden in het stemlokaal:

  • Uw handen bij binnenkomst en vertrek te desinfecteren;
  • Een mondkapje te dragen;
  • De aangegeven looproute te volgen;
  • De instructies van de stembureauleden op te volgen;
  • Te allen tijde 1,5 meter afstand te bewaren ten opzichte van andere kiezers en de stembureauleden.

Via de website van de Rijksoverheid kunt u zich aanmelden om, op 17 maart 2021 tijdens de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer, op een stembureau te werken. U kunt daarbij onze gemeente als voorkeur opgegeven.

Gemeente Echt-Susteren bemenst in eerste instantie de stembureaus met eigen ambtenaren. Ook bij de verkiezingen op 17 maart aanstaande is dit in beginsel weer het geval. Nu staan we in verband met de coronamaatregelen voor een nog grotere uitdaging, waardoor de gemeente wellicht een beroep moet gaan doen op de inzet van burgerleden. Of dit het geval is blijkt later in de aanloop naar de verkiezingen.

Mocht u zich via de website van de Rijksoverheid aanmelden, dan zullen wij u uiterlijk 1 maart 2021 laten weten of we u inzetten op een stembureau. Wilt u in een eerder stadium al zeker zijn van een plek op een stembureau, dan adviseren wij u zich aan te melden bij een buurgemeente.