Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 20 april van kracht. De avondklok wordt wel iets aangepast. Vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in om 22.00 uur. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Coronavirus: informatie voor werknemers

Kinderopvang

De kinderopvang (kinderdagopvang, BSO en gastouderopvang) is open. Op de website van de Rijksoverheid vindt u veelgestelde vragen van ouders over het coronavirus en de kinderopvang.


Werk en inkomen

Alle informatie over werk en inkomen van de gemeente vindt u hier.


Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)

Uw werkgever kan mogelijk gebruik maken van de NOW zodat zoveel mogelijk mensen hun baan kunnen behouden. Meer informatie hierover kan uw werkgever vinden bij de ondernemersinformatie met betrekking tot het coronavirus.