Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 31 maart de aangescherpte maatregelen verlengd (tot en met 28 april) om het coronavirus onder controle te krijgen. Kijk hier voor deze aangescherpte maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Gemeentehuis gesloten op maandag 13 april 2020
In verband met tweede Paasdag is het gemeentehuis maandag 13 april 2020 gesloten.

 

Coronavirus: informatie voor werknemers

Het coronavirus heeft gevolgen voor de economie en werknemers. De scholen zijn voorlopig gesloten en veel mensen werken thuis. Hier vindt u informatie over kinderopvang, cruciale beroepen en werk en inkomen.

Cruciale beroepen

  • Sommige ouders of verzorgenden kunnen de komende periode op hun eigen school of opvang gebruik maken van de kinderopvang, zodat zij zich kunnen inspannen om de samenleving draaiende te houden
  • Het gaat hier om beroepsgroepen die in de omstandigheden van het coronavirus vragen om continue bezetting. Ook als je een onmisbare functie vervult ten behoeve van een van deze cruciale beroepsgroepen, kun je een beroep doen op de kinderopvang
  • Hier vindt u de lijst van cruciale beroepen

Werk en inkomen

Alle informatie over werk en inkomen van de gemeente vindt u hier.


Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)

Uw werkgever kan mogelijk gebruik maken van de NOW zodat zoveel mogelijk mensen hun baan kunnen behouden. Meer informatie hierover kan uw werkgever vinden bij de ondernemersinformatie met betrekking tot het coronavirus.