Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Coronavirus: sportactiviteiten

Spelregels voor sport

In coronatijd mag iedereen weer onder voorwaarden binnen en buiten sporten. Als mensen samen sporten, maken zij extra reisbewegingen. Zij komen samen (groepsvorming) en hebben vaker contact met elkaar. Maatregelen moeten de kans op besmettingen voorkomen. De maatregelen hangen voor een deel af van de leeftijd van de sporters.


Voorwaarden voor kinderen tot en met 17 jaar  

  • Binnen en buiten gelden geen beperkingen. Sporten in groepsverband is toegestaan;
  • Wedstrijden zijn toegestaan, onderling en wedstrijden tegen andere clubs.  Bij wedstrijden en trainingen mag geen publiek aanwezig zijn.

Voorwaarden voor volwassenen vanaf 18 jaar 

  • Binnen en buiten is sporten met maximaal 50 personen in groepsverband toegestaan. Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand houden niet verplicht. Dit is exclusief personeel;
  • Onderlinge wedstrijden alleen tussen sporters van dezelfde club toegestaan;
  • Er mag geen publiek aanwezig zijn bij wedstrijden en trainingen.

Topsporters

Topsporters kunnen trainen en wedstrijden spelen als:

  • Ze uitkomen in topsportcompetities;
  • Het trainingen en wedstrijden zijn van instellingen voor topsport.

Meer informatie