Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Cultuurprijs voor Hennie van de Steeg

22 januari 2019
Cultuurprijs
Afgelopen weekend werd voor de vijfde keer de Cultuurprijs uitgereikt. Voor het eerst was deze uitreiking in het nieuwe Cultuurhuis Edith Stein aan de Plats.

De gelukkige winnaar Hennie van de Steeg uit Nieuwstadt overtrof de andere genomineerden (Viktor Hennen uit Nieuwstadt en Stichting Oorlogserfgoed Midden-Limburg). Hij kreeg de prijs uit handen van wethouder Marian Bruijsten. Hennie is jarenlang docent tekenen en schilderen geweest bij Creatief Centrum Banderthof in Echt. Verder maakte hij affiches,programmabladen, kunstwerken, pentekeningen en schilderijen. Ook werd bij het 700-jarig bestaan van Nieuwstadt een boek uitgegeven met illustraties van Hennie. Bovendien maakte Hennie het bekende kunstwerk op de markt in Nieuwstadt van een vogel met een carnavalssteek genaamd ‘De Foetel’. Wethouder Bruijsten: ‘‘Cultuur is de samenbindende factor in onze samenleving. Daar ben ik trots op. Namens het voltallige gemeentebestuur wil ik Hennie dan ook van harte feliciteren.’’ Het was een gezellige middag met prachtige harpmuziek van Pauline Nieuwenhuijs en een gezellige nazit.