Op maandag 22 april (Tweede Paasdag) is het gemeentehuis zowel voor bezoekers als ook telefonisch gesloten. Ook de burgerlijke stand is op deze dag niet bereikbaar. Om die reden is de gemeente uitsluitend op afspraak extra geopend op dinsdag 23 april van 9:00 tot 13:00 uur. Alleen voor het afhalen van uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs kunt u zonder afspraak terecht. Voor aangifte van geboorte en overlijden kunt u zich op dinsdagochtend melden aan de receptie op het gemeentehuis. Telefonisch is het gemeentehuis op dinsdag 23 april regulier te bereiken van 9:00 tot 17:00 uur.

Cultuurprijs voor Hennie van de Steeg

22 januari 2019
Cultuurprijs
Afgelopen weekend werd voor de vijfde keer de Cultuurprijs uitgereikt. Voor het eerst was deze uitreiking in het nieuwe Cultuurhuis Edith Stein aan de Plats.

De gelukkige winnaar Hennie van de Steeg uit Nieuwstadt overtrof de andere genomineerden (Viktor Hennen uit Nieuwstadt en Stichting Oorlogserfgoed Midden-Limburg). Hij kreeg de prijs uit handen van wethouder Marian Bruijsten. Hennie is jarenlang docent tekenen en schilderen geweest bij Creatief Centrum Banderthof in Echt. Verder maakte hij affiches,programmabladen, kunstwerken, pentekeningen en schilderijen. Ook werd bij het 700-jarig bestaan van Nieuwstadt een boek uitgegeven met illustraties van Hennie. Bovendien maakte Hennie het bekende kunstwerk op de markt in Nieuwstadt van een vogel met een carnavalssteek genaamd ‘De Foetel’. Wethouder Bruijsten: ‘‘Cultuur is de samenbindende factor in onze samenleving. Daar ben ik trots op. Namens het voltallige gemeentebestuur wil ik Hennie dan ook van harte feliciteren.’’ Het was een gezellige middag met prachtige harpmuziek van Pauline Nieuwenhuijs en een gezellige nazit.