Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

De kunst van het onthaasten

2 september 2020
Bezin Zuid-Limburg
Visit Zuid-Limburg ontwikkelde 11 spirituele Camini’s langs de Camino naar Santiago de Compostella. Op maandag 24 augustus lanceerde Visit Zuid-Limburg in de Heilige Amelbergabasiliek in Susteren de vernieuwde campagne Bezin in Zuid-Limburg. Dit deed zij samen met de gemeente Echt-Susteren die bezinning en kwaliteit van leven als speerpunt heeft benoemd en dit verbindt met haar identiteit. Want, zo stelt burgemeester Jos Hessels: “In Echt-Susteren koesteren we de kunst van het onthaasten van oudsher. We nemen de tijd voor elkaar, laten ons niet gek maken door druk van buitenaf. Eigenschappen die in ‘het nieuwe normaal’ van grote waarde zijn en blijven. En waar we de rest van Nederland graag deelgenoot van maken.”

Inspiratiebrochure Bezin in Zuid-Limburg

Onderdeel van de campagne is de nieuwe brochure Bezin in Zuid-Limburg. Hierin vindt de lezer verschillende tips voor mindfullness en onthaasten, informatie over bijzondere en onbekende plekken, wonderlijke gebeurtenissen en typisch Zuid-Limburg tradities. En een verwijzing naar de 11 thematische Camini’s oftewel mini Camino’s/mini pelgrimservaringen, korte rondwandelmogelijkheden van 5 tot 15 kilometer die deels over het Jacobspad lopen of dit raken. Het Jacobspad is het deel van de Camino de Santiago dat door Zuid-Limburg loopt en 10 Zuid-Limburgse gemeenten, waaronder Echt-Susteren, raakt.


Meer informatie

De inspiratiebrochure is te verkrijgen bij de Visit Zuid-Limburg Shops of te bestellen via de webshop. Algemene informatie over Bezin in Zuid-Limburg vindt u op www.visitzuidimburg.nl/bezin en voor meer informatie over de camini’s kijkt u op www.visitzuidlimburg.nl/camini.