Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Denk mee over het profijtplan van Windpark Holtum-Noord

19 november 2020
windmolens energietransitie
De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft op 8 oktober een zogeheten verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor de omgevingsvergunning van Windpark Holtum-Noord.

Voorwaarden windpark

De gemeente Sittard-Geleen stelt een aantal belangrijke voorwaarden aan een windpark op bedrijventerrein Holtum-Noord. Zo moet het voordeel opleveren voor de direct omwonenden. Daarvoor is samen met de omgeving een zogenaamd profijtplan in ontwikkeling en worden omgevingsafspraken voorbereid. Zowel de gemeente Sittard-Geleen als ENGIE vindt het belangrijk dat alle belanghebbenden - bewoners én bedrijven - hun stem hierin kunnen laten gelden.


Uitwerking profijtplan

Tijdens een webinar op woensdag 25 november van 19.00 – 20.30 uur wordt hierover meer informatie verstrekt. De organisatie van het webinar is in handen van ontwikkelaar ENGIE, de gemeente Sittard-Geleen en onafhankelijk belangenbehartiger voor bewoners, Rob Rietveld van NLVOW.


Aanmelden

Woont u in de omgeving van Holtum-Noord en denkt u graag mee over de uitwerking hiervan in concrete afspraken met en voor de omgeving? Meld u dan aan voor het webinar via www.windparkholtumnoord.nl of bel de gemeente Sittard-Geleen: 046 – 477 77 77. Aanmelden kan tot zaterdag 21 november. U ontvangt na aanmelding een mail met informatie en een link om aan het webinar deel te nemen.


Meer informatie

Meer informatie op www.windparkholtumnoord.nl.