Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Denkt u ook mee over zon-en windenergie?

25 februari 2019
windmolens energietransitie
Energieneutraal, wat is dat? Windmolens en zonneparken, waar komen die dan? Energietransitie, wat betekent dat voor mij? Heeft u ook zoveel vragen over duurzaamheid en de toekomstige veranderingen? Meld u dan aan voor de snelcursus en meedenksessie energietransitie op maandag 25 februari. Hier leert u meer over een duurzaam Echt-Susteren en kunt u meedenken over toekomstige wind- en zonneparken.

Energieneutraal in 2040

In de gemeente Echt-Susteren is het goed wonen, werken en recreëren. Niet voor niets zijn we al jaren een Cittaslow. Om onze toekomstige generaties ook te kunnen laten genieten van al het moois dat onze gemeente te bieden heeft, wordt de gemeente in 2040 energieneutraal. Dat wil zeggen dat we niet meer energie verbruiken dan dat we groen opwekken. Om dat te bereiken hebben we ook in Echt-Susteren wind- en zonneparken nodig.


Samen meedenken

Waar deze wind- en zonneparken komen, is nog onbekend. Dit willen we namelijk eerst samen met u bekijken. We vinden het belangrijk dat iedereen kan meeprofiteren van het opwekken van duurzame elektriciteit. Dus niet alleen de mogelijke overlast, maar ook de opbrengsten willen we met u bespreken. De gemeente is daarom gestart met het opstellen van een kader voor de ontwikkeling van wind- en zonneparken en nodigt u uit om mee te denken.


Snelcursus & meedenksessie

Op maandag 25 februari 2019 van 19.00 uur tot 22.00 uur is in het Cultuurhuis Edith Stein (Plats 1 Echt) een snelcursus energietransitie met daarop aansluitend een meedenksessie. Tijdens de snelcursus krijgt u uitleg over de energietransitie, de plannen van de gemeente om in 2040 energieneutraal te worden en welke rol zon- en windenergie hierbij heeft. Daarna begint de meedenksessie waar we duidelijkheid willen krijgen over waar u denkt dat de wind- en zonneparken het beste kunnen komen en welke aandachtspunten daarbij nog belangrijk zijn. Alle inwoners, bedrijven en andere belanghebbenden uit Echt-Susteren kunnen hieraan meedoen. Hiervoor kunt u zich per mail aanmelden via secretariaat.leefomgeving@echt-susteren.nl onder vermelding van "beleidskader zon- en windenergie" of bel 0475 478 478 en meld u aan bij het secretariaat leefomgeving.