Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Dierenambulance in Echt-Susteren

26 maart 2018
Dog Pixabay
De gemeente heeft een overeenkomst met de Dierenbescherming gesloten om goede hulp aan alle dieren (in nood) te kunnen bieden. Maar wat moet u nu doen als u een dier in nood vindt? Of als u een melding wilt maken van dierenleed of mishandeling?

Een dier in nood

Iedereen is verplicht om een dier in nood te helpen. Een dier kan bijvoorbeeld vergiftigd of verwond zijn. In de meeste gevallen zult u zelf moeten handelen om het leven van het dier te redden en het vervolgens zo spoedig mogelijk naar de dichtstbijzijnde dierenarts te brengen. Lukt dit niet doordat het dier te groot, te klein of misschien wel te gevaarlijk is? Bel dan 144 om in contact te komen met de meldkamer van de Dierenbescherming. De Dierenbescherming is 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. Zij kunnen een dierenambulance sturen om het dier in nood naar een dierenarts te brengen. Als de eigenaar van het dier onbekend is, gaat het dier naar het dierenbeschermingscentrum in Born (dierenasiel).


Een melding maken

Het kan ook voorkomen dat in uw omgeving een dier wordt mishandeld of verwaarloosd. Hiervan dient u ook altijd een melding te maken bij de Dierenbescherming. Ook dit kan door te bellen naar 144. De Dierenbescherming is altijd hét aanspreekpunt voor kwesties rondom hulpbehoevenden dieren. Mocht 144 om technische redenen niet bereikbaar zijn, bel dan naar 0900 8844 of in geval van spoed 112.

Tip: Zorg dat u telefonisch doorgeeft om welk dier het gaat, waar het dier zich begeeft en wat er aan de hand is. Geef ook altijd uw naam door. Anonieme meldingen worden niet in behandeling genomen.