Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Digitale beleving van de Landricuskerk Echt

19 december 2019
Augmented Reality bij Landricuskerk
In de Landricuskerk in Echt is de tweede digitale beleving in de gemeente Echt-Susteren gecreëerd. Met behulp van een smartphone is de kerk compleet van binnen te bekijken, ook als de deur van de kerk dicht is. Hierdoor kunnen geïnteresseerden toch een digitaal kijkje nemen in deze van oorsprong romaanse kerk.

Een digitaal kijkje nemen 

De gemeente Echt-Susteren heeft in samenwerking met Creative Cactus een tweede bijzondere locatie met moderne technieken toegankelijk gemaakt. Eerder werd de Sint- Amelbergabasiliek in Susteren op dezelfde manier ontsloten. Mede dankzij een bijdrage van de provincie Limburg kunnen nog acht andere locaties met behulp van deze technologie digitaal zichtbaar worden gemaakt. 

Hoe werkt het

Bij de ingang van de Landricuskerk hangt een bord met beknopte informatie, foto’s en QR-codes. Door het scannen van deze codes met uw smartphone krijgt u foto’s en korte filmfragmenten met gesproken tekst te zien en te horen over het interieur van de kerk. Het gaat dan om bijzondere ruimtes zoals het Edith Stein-altaar, de Maria-kapel en het middenschip. Ook de klokkentoren die niet toegankelijk is voor publiek is opgenomen in de digitale beleving inclusief een panoramisch uitzicht over de omgeving vanuit de kerktoren.

Zelf proberen

Ga dan naar de Landricuskerk aan de Plats in Echt, lees de instructie op het infobord aan de pilaar nabij de ingang van de kerk en scan de QR-codes met uw smartphone. Veel plezier bij het ontdekken van het heden en verleden van deze bijzondere kerk. 

Onderschrift foto: Onthulling digitale beleving door Pastoor Kanke bij de Landricuskerk.