Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Digitale inloopavond Windpark Holtum-Noord

27 mei 2020
windmolens energietransitie
De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft maandag 11 mei 2020 een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor Windpark Holtum-Noord. Dit betekent dat het project een volgende fase ingaat.

Ontwerpvergunning ter inzage en reageren

Van 20 mei t/m 1 juli kunt u bij de balie Vergunningen van de Stadswinkel van de gemeente Sittard-Geleen (Markt 1 te Geleen) de omgevingsvergunning inzien. De stadswinkel is uitsluitend op afspraak geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00-18.00 uur en donderdagavond van 18.00-20.00 uur. U kunt de vergunning ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Tijdens de inzagetermijn kunt u een eventuele zienswijze schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard-Geleen.


Digitale inloopavond

In verband met deze volgende stap in het project, organiseren de gemeente Sittard-Geleen en ENGIE een digitale inloopavond waar u vragen kunt stellen over de stukken die ter inzage liggen. Vanwege de coronacrisis wordt deze bijeenkomst georganiseerd via Microsoft Teams. Iedereen die een computer, tablet of smartphone heeft met een internetverbinding kan deelnemen aan deze digitale inloopavond. Deze vindt plaats op dinsdag 9 juni, om 19.00 uur of om 20.30 uur. Voor bedrijven is er een bijeenkomst op 10 juni om 19.00 uur.


Aanmelden inloopavond

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot en met 7 juni. Na aanmelding ontvangt u per mail een link om aan de bijeenkomst deel te nemen. Uw vragen kunt u vooraf per mail toesturen aan: windparkholtumnoord@sittard-geleen.nl. Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen op de website www.windparkholtumnoord.nl, mogelijk wordt uw vraag daar al beantwoord.