Gewijzigde openingstijden
In verband met Hemelvaartsdag is op donderdag 13 mei 2021 het gemeentehuis gesloten.

Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden wat losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Dodenherdenking online terugkijken

3 mei 2021
Dodenherdenking
Tijdens de dodenherdenking op 4 mei op de Nieuwe Markt in Echt konden vanwege coronamaatregelen evenals afgelopen jaar geen bezoekers aanwezig zijn. De herdenking was dan ook niet toegankelijk voor publiek. De gemeente zond de herdenking live uit via de lokale omroep SOL2, de gemeentelijke website en via de gemeentelijke Facebookpagina. Op deze manier kregen mensen toch de gelegenheid om stil te staan bij het herdenken van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesoperaties waar Nederland na de Tweede Wereldoorlog bij betrokken was.

Live uitzending terugkijken

De live uitzending van dodenherdenking is hier terug te kijken. Deze startte met de herdenkingstoespraak van burgemeester Jos Hessels. Daarna werden vanuit de kernen van Echt-Susteren de namen van de 231 slachtoffers voorgelezen. Dit zijn de mensen uit onze gemeente die als gevolg van oorlogsgeweld zijn omgekomen. Vervolgens hebben burgemeester Hessels en zijn echtgenote, namens alle inwoners van de gemeente, om 20.00 uur de krans bij het oorlogsmonument op de Nieuwe Markt in Echt gelegd, waarna de taptoe gespeeld werd door Wim Hoeymakers, gevolgd door twee minuten stilte. Na deze twee minuten stilte werd het Wilhelmus gespeeld en was de ceremonie op de Nieuwe Markt afgelopen.

U kunt de herdenkingsspeech van burgemeester Hessels hier teruglezen:

pdf herdenkingsspeech burgemeester Hessels 4 mei 2021 (PDF, 119.74 KB)