Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

  • Er wordt een carnavalsmiddag georganiseerd voor de ouderen die deelnemen aan de huiskamerprojecten in onze gemeente. Op donderdag 20 februari is het gemeentehuis daarom gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur 
  • Vanwege carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari gesloten (ook telefonisch)
  • Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt op dinsdag 25 februari de gelegenheid geboden om aangifte te doen tussen 11.00 en 12.00 uur. U kunt dan terecht bij de ambtenaar burgerlijke stand op het gemeentehuis 
  • Daarnaast verzoeken we iedereen om tijdens de carnavalsdagen de Nieuwe Markt zoveel mogelijk vrij te houden van geparkeerde auto’s in verband met carnavalsoptochten

Drie woningen gesloten na vondst hennepplantages

28 februari 2019
Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren heeft donderdag 28 februari 2019 drie woningen gesloten i.v.m. een overtreding van de Opiumwet. Het gaat om een woning aan de Hubertusstraat in Echt en woningen aan de Marktstraat en de Zilstraat in Susteren.

De woningen aan de Hubertusstraat in Echt en de Marktstraat in Susteren gaan voor 3 maanden op slot. De woning aan de Zilstraat in Susteren gaat voor een half jaar dicht.

In de woning gelegen aan de Hubertusstraat in Echt is op 22 januari 2019 een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De plantage bestond uit 75 hennepplanten. In de woning gelegen aan de Marktstraat in Susteren is ’n dag eerder een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen die uit 802 hennepplanten bestond. De sluitingen zijn op de woningen bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden de woningen en bijbehorend erven te betreden.

In de woning gelegen aan de Zilstraat in Susteren is op 22 januari 2019 voor de tweede keer sinds 2017 een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Deze plantage bestond uit 200 hennepplanten. Ook hier is voor iedereen verboden de woning en bijbehorend erf te betreden.

Burgemeester Hessels zegt over de sluitingen: “Men denkt vaak dat een hennepplantage onschuldig is en snel geld opbrengt. Niets is minder waar. Daarnaast is het gewoon erg gevaarlijk. Met name voor omwonenden. Vaak worden plantages aangelegd met zelf in elkaar geknutselde apparatuur, waardoor er een groot brandgevaar, ook voor de omgeving, is. Daarom treden we hier ook hard tegen op. De pakkans is groot en wordt steeds groter.”.

De sluitingen zijn conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016 verricht.