Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Nederland blijft daarom tot en met ten minste 9 februari in lockdown. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Duurzaam wonen

Hoe energiezuinig is uw woning en welke mogelijkheden heeft u om te verduurzamen.

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is. Bij de verkoop of verhuur van uw woning moet u een definitief energielabel laten registreren. U kunt een energielabel aanvragen via de website van de Rijksoverheid. Ga voor meer informatie over energielabels naar de website van Energielabel.

De gemeente is partner van Nieuwe Energie in Limburg. Nog nooit waren er zoveel kansen om uw woning te verduurzamen en energie duurzaam op te wekken. Op de website van Nieuwe Energie in Limburg treft u overzichtelijk informatie en financieringsmogelijkheden aan.

Duurzaamheid en groene energie worden steeds belangrijker, ook in onze gemeente. Om duurzame oplossingen te verspreiden onder de inwoners van de gemeente is de Energie Coöperatie Echt-Susteren Energie opgericht. Zij gaan energiezuinige en duurzame oplossingen bij de inwoners van deze gemeente op de kaart zetten. Voor meer informatie zie de website van de energiecoöperatie.

RRE actie vouchers

Het Rijk heeft extra financiële middelen vrijgemaakt om huiseigenaren voor te lichten en te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. De gemeente maakt gebruik van deze regeling genaamd ‘Regeling Reductie Energiegebruik’ door Energie Coöperatie Echt-Susteren Energie een subsidie te verstrekken, zodat zij u kunnen helpen bij het verduurzamen van uw woning.

Huiseigenaren uit de gemeente Echt Susteren kunnen bij de coöperatie een voucher van €70,- aanvragen (maximaal 1 voucher per huishouden) en hiervan kleine energiebesparende producten aanschaffen zoals tochtstrips, radiatorfolie, energiebesparende LED lampen, slimme radiatorkranen, isolatiemateriaal, een waterbesparende douchekop, energieverbruikmeters, slimme thermostaat, deurborstels, radiatorventilator, waterzijdig inregelen CV, luchtafscheider CV, vuilafscheider CV, kraanfilter en advies over het verduurzamen van de woning. De voucher is geldig tot 28 februari 2021.

Wilt u een voucher aanvragen? Kijk dan hier voor meer informatie.