Rondom de feestdagen zijn er aanpassingen in de openingstijden en bereikbaarheid van de gemeente:

  • Donderdag 19 december is het gemeentehuis vanaf 15:00 uur telefonisch niet bereikbaar
  • Dinsdag 24 december is het gemeentehuis telefonisch bereikbaar van 09:00-13:00 uur
  • Op eerste en tweede kerstdag (woensdag 25 en donderdag 26 december) is het gemeentehuis gesloten
  • Op oudjaarsdag (dinsdag 31 december) is het gemeentehuis telefonisch bereikbaar van 09:00-13:00 uur
  • Op nieuwjaarsdag 1 januari 2020 is het gemeentehuis gesloten
  • Donderdag 2 januari 2020 is het gemeentehuis geopend van 11:00-13:00 uur en telefonisch bereikbaar van 11:00-17:00 uur

Duurzaam wonen

Wilt u weten hoe energiezuinig uw woning is? Vraag dan een energielabel aan. U kunt uw koopwoning vaak energiezuiniger maken. Er zijn diverse financieringsmogelijkheden voor energiebesparing.

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is. Wilt u uw huis verkopen? Dan is een energielabel verplicht. Heeft u geen energielabel? Dan kunt u een boete krijgen die kan oplopen tot € 400,-. Aan het aanvragen van een energielabel zijn kosten verbonden. U kunt een energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl. Ga voor meer informatie over energielabels naar www.energielabel.nl.

Huiseigenaren en huurders kunnen bij de Provincie Limburg een duurzaamheidslening aanvragen om tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen te treffen, zoals het isoleren van daken, muren en vloeren en het aanbrengen van zonnepanelen. Met de energiebesparende maatregelen gaat de energierekening meteen omlaag. De lening heeft een lage rente en wordt na 10 of 15 jaar afgelost, waarna de besparingen blijven doorlopen. Ga voor meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van een duurzaamheidslening naar de website van de Provincie Limburg

Alle relevante informatie voor woningeigenaren over energiebesparing en financieringsmogelijkheden zijn hier terug te vinden.