Vanwege de Provinciale Staten verkiezingen en de waterschapsverkiezingen is het gemeentehuis op woensdag 20 maart 2019 gesloten voor bezoekers. Ook telefonisch is het gemeentehuis die dag niet bereikbaar. Uitsluitend het stembureau in het gemeentehuis is geopend van 7.30 tot 21.00 uur.

Duurzaam wonen

Mogelijkheden om uw (koop)woning te verduurzamen.

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is. Wilt u uw huis verkopen? Dan is een energielabel verplicht. Heeft u geen energielabel? Dan kunt u een boete krijgen die kan oplopen tot € 400,-. Aan het aanvragen van een energielabel zijn kosten verbonden. U kunt een energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl. Ga voor meer informatie over energielabels naar www.energielabel.nl.

Huiseigenaren en huurders kunnen bij de Provincie Limburg een duurzaamheidslening aanvragen om tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen te treffen, zoals het isoleren van daken, muren en vloeren en het aanbrengen van zonnepanelen. Met de energiebesparende maatregelen gaat de energierekening meteen omlaag. De lening heeft een lage rente en wordt na 10 of 15 jaar afgelost, waarna de besparingen blijven doorlopen. Ga voor meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van een duurzaamheidslening naar de website van de Provincie Limburg

Alle relevante informatie voor woningeigenaren over energiebesparing en financieringsmogelijkheden zijn hier terug te vinden: www.bespaarenergieinlimburg.nl.