Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Duurzaam wonen met hulp van Nieuwe Energie In Limburg

16 oktober 2018
groene energie
We staan voor een grote opgave, de energietransitie. Fossiele brandstoffen zoals aardgas en kolen moeten voor 2050 plaats maken voor nieuwe duurzame vormen van energie, zoals zonne- en windenergie. Dat betekent ook dat maar liefst 8 miljoen woningen in Nederland aangepast moeten worden. Dus ook die van ons, in Limburg. Maar hoe pakken we dit aan? Wat komt er allemaal bij kijken? Waar kunt u terecht en wie kan u helpen?

Digitaal informatie loket over duurzaam wonen

In 2016 hebben alle Limburgse gemeenten een gezamenlijk digitaal informatiepunt opgezet dat
terug te vinden is via www.nieuweenergieinlimburg.nl. Dit loket heeft het doel om Limburgers met een eigen woning te inspireren, activeren én informeren over alle mogelijkheden om zelf energie te besparen of op te wekken. Het loket geeft een helder en objectief beeld van nationale, regionale en lokale mogelijkheden en subsidies. De website geeft een actueel beeld van projecten waar woningeigenaren in Limburg aan kunnen deelnemen. Neem ook een kijkje op de social media kanalen van Nieuwe Energie Limburg voor deelname aan projecten, informatiebijeenkomsten of andere tips.

Meer weten? Ga naar www.nieuweenergieinlimburg.nl.