Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Duurzaam wonen, wat kunt u doen?

9 oktober 2020
Elektrische auto
Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster werken en leven. Samen maken we Nederland steeds duurzamer. Veel mensen dragen hun steentje al bij. Doet u ook mee?

Slim besparen op uw energielasten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf energie op te wekken. Maar nog meer winst is te behalen met energiebesparende maatregelen en isolatie van uw woning. Vindt u het ingewikkeld en veel gedoe? Energiecoöperatie Echt-Susteren Energie biedt ‘eerste hulp’ bij energiebesparing met deskundig advies. Goed voor het klimaat en uw eigen beurs. De Energiecoöperatie Echt-Susteren Energie is een groep enthousiaste burgers uit Echt-Susteren. Deze burgers zetten zich actief in om het lokaal opwekken van duurzame energie, duurzame en betaalbare energie voor de leden en een bijdrage aan het leefklimaat in de omgeving mogelijk te maken.


Openbare laadpalen

In de gemeente Echt-Susteren wordt de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen geplaatst. Bij openbare laadpalen van onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge laad je altijd 100% uit wind opgewekte stroom van Nederlandse windmolens van Vattenfall.


Aanvragen laadpaal

Staat er nog geen openbare laadpaal in uw buurt? Via de website van Vattenfall In-Charge kunt u een gratis laadpaal aanvragen. Dat kan via vattenfall.nl/producten/elektrisch-rijden/openbare-laadpaal. Meer informatie over openbare laadpalen kunt u lezen op www.echt-susteren.nl/openbare-laadpaal-aanvragen.


Energie Besparingstafel

Wilt u gratis en vrijblijvend informatie ontvangen over energiebesparing? Neem dan zeker een kijkje bij de Energie Besparingstafel van Energiecoöperatie Echt-Susteren. We zien u graag op de volgende dagen op de weekmarkt in Echt en Susteren.

  • Echt: Woensdag 21 oktober, woensdag 4 november
  • Susteren: Donderdag 22 oktober, donderdag 5 november

Nieuwe Energie in Limburg

De gemeente Echt-Susteren is partner van Nieuwe Energie in Limburg. Nog nooit waren er zoveel kansen om uw woning te verduurzamen. Op de website van Nieuwe Energie in Limburg treft u overzichtelijk informatie en financieringsmogelijkheden aan. Kijk voor meer informatie op www.echt-susteren.nl/duurzaam-wonen.