Duurzame energie

Duurzame energie wordt ook in onze gemeente steeds belangrijker.

De gemeente is partner van Nieuwe Energie In Limburg. Er is aandacht voor duurzaam wonen en werken, nieuwe energiebronnen en veel groen. Ook inwoners en ondernemers kunnen een bijdrage leveren aan een duurzame gemeente. Wilt u meer weten over energie sparen? Kijk dan op http://www.nieuweenergieinlimburg.nl/ of bekijk onze duurzaamheidskrant 2018 online.

Duurzaamheid en groene energie worden steeds belangrijker, ook in onze gemeente. Om duurzame oplossingen te verspreiden onder de inwoners van de gemeente is de Energie Coöperatie Echt-Susteren Energie (ESE) opgericht. Zij gaan energiezuinige en duurzame oplossingen bij de inwoners van deze gemeente op de kaart zetten. Duurzaam produceren, inkopen en besparen van energie, daar gaat het om.

Lokale energiecoöperatie

Dankzij de coöperatie kunnen inwoners samen slimmer en efficiënter met energie omgaan, dat is goed voor hun portemonnee én het milieu. Bovendien kunnen we met de coöperatie, onafhankelijk van grote energieleveranciers  investeren in duurzame projecten. De coöperatie kan veel samenwerken met lokale ondernemers om ook de werkgelegenheid te stimuleren. Coöperaties in andere gemeenten hebben al veel successen geboekt op het gebied van energiebesparing, opwekking van duurzame energie en energielevering. De coöperatie draagt bij aan nieuwe samenwerkingsverbanden en innovatieve technische oplossingen en nieuwe verdienmodellen.

Meer informatie

Meer informatie over lidmaatschap, activiteiten en overige vragen kunt u vinden op www.nieuweenergieinlimburg.nl of op de website van de energiecoöperatie. U kunt ook contact opnemen met Echt-Susteren Energie via info@echtsusterenenergie.nl.