Vlak over de gemeentegrens, in Duitsland, zijn besmettingen vastgesteld met het coronavirus. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM.

Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u bellen met het informatienummer van de GGD via: 088 11 91 990. U kunt ook de website van de GGD raadplegen.

Duurzame sportparken

20 november 2019
verledding_sportpark
De gemeente is gestart met het verduurzamen van verlichting op gemeentelijke sportparken.

De gemeente Echt-Susteren bezit een groot areaal aan sportvelden waar verlichtingsinstallaties aanwezig zijn. Om de technische en functionele kwaliteit van deze installaties vast te stellen is er onlangs een inspectie geweest. Bij deze inspectie zijn tevens de mogelijkheden verkend om in het kader van de energietransitie,lichtinstallaties planmatig te verduurzamen.Op basis hiervan zijn in een eerste ronde enkele parken voorzien van de nieuwste LED-verlichting. Wethouders Geert Frische (sport) en Hub Meuwissen(duurzaamheid); “Deze verlichting zorgt voor een betere lichtkwaliteit, bespaart energie en heeft een langere levensduur ten opzichte van de oude verlichting.Hiermee faciliteren we verenigingen maximaal om op een duurzamere, en toekomstbestendige wijze sport te beoefenen en te besparen op de energiekosten”. Er wordt komende tijd onderzocht om bij meer verenigingen deze LED-verlichting aan te brengen.