Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 20 april van kracht. De avondklok wordt wel iets aangepast. Vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in om 22.00 uur. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Echt

In de kern Echt zijn verschillende werkzaamheden actief. Zo is er het nieuwbouwplan Bocage en herontwikkeling van de Mussenstraat/Emmastraat/ Julianastraat

Schets nieuwbouw Emmastaat/Julianastraat/Mussenstraat
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Coonen Architecten

Herontwikkeling van de Mussenstraat/Emmastraat/ Julianastraat

Na lange tijd, zijn er nieuwe ontwikkelingen rondom de locatie van de voormalige huishoudschool en oude kantoorlocatie van Nester (nieuwe naam van Woongoed 2-duizend). Op de hoek Julianastraat/Emmastraat worden in een parkachtige omgeving twee appartementencomplexen (totaal 24 appartementen) gerealiseerd. Op de hoek Emmastraat/Mussenstraat komen 90 zorgwoningen voor cliënten van zorginstelling Zuyderland (De Eghte). Beide ontwikkelingen zijn stedenbouwkundig op elkaar afgestemd en vormen straks een mooie, nieuwe invulling van het gebied.

Informatieavond online terug te zien

Wegens de grote belangstelling is de informatieavond over de projecten op de Julianastraat/Mussenstraat/Emmastraat op film opgenomen. Deze video kunt u hier bekijken. 

pdf Presentatie infoavond julianastraat/mussenstraat/emmastraat juli 2020 (PDF, 10.44 MB)

Meer informatie?

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben? Stuur dan een mail naar info@echt-susteren.nl t.a.v. dhr. L. van Horen.


Herinrichting Heerweg en Kleefstraat e.o.

De herinrichtingswerkzaamheden Heerweg- Kleefstraat en omgeving zijn onlangs afgerond. De werkzaamheden zijn in relatief kort tijdbestek prima verlopen en de openbare ruimte ligt er mooi bij. Het groenonderhoud wordt de komende 3 jaar nog door aannemer uitgevoerd en heeft uiteraard de aandacht van de gemeente. We vragen om uw begrip dat het tijd (en aandacht) nodig heeft voordat alles weer mooi groen is.

Parkeren

We zien dat relatief veel mensen, met name op de Heerweg, hun auto deels op het trottoir parkeren. Dit is uiteraard niet wenselijk en ook niet nodig. Er is voldoende ruimte om uw auto op de weg te parkeren. Daarnaast heeft het parkeren op de weg juist een verkeersremmende werking. We gaan ervan dat u gehoor geeft aan deze oproep en willen u vragen ook uw bezoekers hier op te attenderen.

Openingshandeling

In verband met het coronavirus heeft uiteraard geen openingshandeling kunnen plaatsvinden. De gemeente is van mening dat dit wel een onderdeel is wat hoort bij een dergelijk project. Bekeken wordt of na de zomervakantie een openingshandeling kan plaatsvinden. Hierover wordt u dan nader geïnformeerd middels een bewonersbrief.


Bocage

Tussen de Gebroekerweg en de Peijerstraat in Echt wordt gewerkt aan nieuwbouwproject Bocage. Een wijk, waar landelijk wonen in rust, ruimte en groen centraal staat. Bocage is vernieuwend omdat het hedendaags dorps wonen is in een fraai Limburgs landschap. Met het gevoel van ‘buiten’ wonen, maar toch niet in een verlaten oord. Bocage ligt immers tegen de kern van Echt. Wonen tussen de boomgaarden. De wandel- en fietsroutes verbinden de wijk zowel met alle centrumvoorzieningen als met het buitengebied. De woningtypen gebaseerd op de basisvormen ‘dorps’ en ‘erven’ zijn bijzonder en staan in een ruime setting. De mogelijkheden variëren van (half)vrijstaande, tot geschakelde en levensloopbestendige woningen. Ook zijn er ruime, vrije kavels beschikbaar.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de woningen, architectuur, landschapsinrichting en de vele mogelijkheden van invullingen naar eigen wens en/of bouwen op een vrije kavel op www.bocage.nl. Of bekijk de bestemmingsplannen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

pdf Bewonersbrief + bestemmingsplan Bocage (PDF, 168.45 KB)