Echt in de Middeleeuwen - het familieprogramma

11 oktober 2017
Echt in de Middeleeuwen
Stap samen met familie en vrienden in de rijke geschiedenis van Echt tijdens de Archeologiedagen 2017 in onze gemeente. Kom van 14 t/m 22 oktober zien, horen en ontdekken bij de vele activiteiten voor jong en oud!

Familieprogramma

Op zaterdag 14 oktober kunnen kinderen van 13.00 uur - 17.00 uur ‘Op ontdekkingstocht in de bodem’. Kinderen kunnen dan, samen met ouders of grootouders, zelf aan de slag als archeoloog bij Bocage. In dit gebied in Echt is vorig jaar een grafsite gevonden door lokale archeologen. Ook zijn er rondleidingen gepland rondom Gebroek en De Doort. Alle deelnemende kinderen krijgen na afloop een leuk presentje. Tip: Denk aan gepaste kleding en schoenen.


Programma 21 en 22 oktober

De archeologiedagen worden op 21 en 22 oktober voortgezet in het centrum van Echt en in het gemeentehuis. Dan is namelijk de bijzondere tentoonstelling ‘Aan tafel in de Middeleeuwen’ van 13.00-17.00 uur in het gemeentehuis. Verschillende gebruiksvoor-werpen, eet- en bewaargewoonten en etiquette uit de Middeleeuwen worden belicht. Ook leert u dan de middeleeuwse keuken kennen met een heerlijke proeverij. Op zaterdag zijn er ook rondleidingen en op zondag kunt u eigen voorwerpen, die reeds in uw bezit zijn, laten zien aan een deskundige archeoloog om te achterhalen hoe oud het voorwerp is en waar het vandaan komt.