Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Echt-Susteren Zwerfafvalvrij

17 juni 2020
Logo Echt-Susteren Zwerfafvalvrij
Zwerfafval zorgt voor veel troep en ergernis. Ook in Echt-Susteren is rondslingerend afval een probleem. Gelukkig is sinds kort een groep vrijwilligers binnen onze gemeente actief die dit zwerfvuil wil aanpakken. Hiervoor is in juli 2019 de Facebookgroep “Echt-Susteren Zwerfafvalvrij” opgestart. Op deze manier wil de groep het groeiend probleem onder de aandacht brengen.

Eigen logo

Wat begon als een klein groepje opruimers, is inmiddels uitgegroeid tot een groep van bijna 80
enthousiaste en actieve leden. De leden ondersteunen elkaar en zetten diverse acties op poten. Sinds kort beschikt de groep over een eigen logo om de herkenbaarheid te vergroten. Tijdens onze opruimacties krijgen wij veel positieve reacties van mensen die voorbijlopen”, vertelt André Loy, lid van de vrijwilligersgroep en initiatiefnemer van de Facebookgroep. “De waardering voor ons werk is
groot, we zijn lekker buiten actief bezig en komen op plekken waar we nog nooit zijn geweest!”


Zinvolle vrijetijdsbesteding

Het zwerfafval rapen wordt door de groep dan ook niet als werk gezien, maar als een zinvolle vrijetijdsbesteding. De gemeente Echt-Susteren is blij met de inzet en de betrokkenheid van burgers. Ook ondersteunt zij de vrijwilligers die zich inzetten voor het schoner maken van de gemeente met grijpers, handschoenen en hesjes. Volgens André Loy zijn er volop ideeën voor
toekomstige acties van de groep. “We hopen natuurlijk dat onze opruimacties op een dag niet meer nodig zijn. Maar, we begrijpen dat dit tijd kost. Tot die tijd monitoren we met de app Litterati de hoeveelheden, de locatie en het soort afval. Op deze manier kunnen we hotspots opsporen en aanpakken.”


Wilt u ook zwerfafval ophalen?

Meld u dan aan om Zwerf-Afval-Pakker te worden. U kunt een e-mail sturen naar teamschoon@debries.eu. Samen gaan we de strijd aan tegen zwerfafval!