Let op: in verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het gemeentehuis de komende maandagen vanaf 17.00 uur gesloten. 

Papieren coronabewijs aanvragen? Bel dan met de CoronaCheck-helpdesk (0800-1421).

Echtscheiding melden

Wilt u uw huwelijk beëindigen? Dan kunt u dit laten ontbinden door een echtscheiding. Meestal regelt uw advocaat dit voor u. De echtscheiding moet binnen 6 maanden na de uitspraak worden doorgegeven aan de gemeente waar u trouwde. Na de inschrijving in de registers van de burgerlijke stand is uw echtscheiding pas definitief.

U kunt uw huwelijk laten ontbinden door een echtscheiding. Daar heeft u een advocaat voor nodig. Hij dient uw verzoek in bij de rechtbank. Deze procedure kunt u zelf of samen met uw partner opstarten. De rechter spreekt de echtscheiding uit. Deze uitspraak staat op een officiële beschikking. Deze beschikking moet worden ingeschreven bij de burgerlijke stand van de gemeente waar u trouwde. Dit inschrijven is gratis. Daarna is uw echtscheiding pas definitief.

Binnen 6 maanden moet de uitspraak van de rechter ingeschreven zijn bij de burgerlijke stand van de gemeente waar u trouwde. Meestal regelt uw advocaat dit voor u. Gebeurt dit niet binnen die termijn? Dan geldt de uitspraak niet meer.

  • Het laten inschrijven van een echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand is gratis
  • Een afschrift van de akte van ontbinding van het huwelijk kost € 14,- (2021).