Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Een nog stillere dodenherdenking 2020

4 mei 2020
Kranslegging Dodenherdenking 2020
Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken wij allen burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Digitale besloten toespraak

Dit jaar was het stiller dan ooit. Door de coronamaatregelen is de kranslegging en de ceremonie in stilte en besloten gehouden. Burgemeester Jos Hessels hield zijn toespraak digitaal vanuit het gemeentehuis. Hij sprak onder meer over het niet voorlezen van de 232 namen van mannen en vrouwen die de vrijheid niet meer hebben kunnen meemaken. Ook refereerde hij aan het gevecht dat onze samenleving op dit moment voert tegen de onzichtbare (corona)vijand en de mensen die uit eigenbelang een goede afloop van die strijd in gevaar brengen.

Bekijk de toespraak online

Wilt u de toespraak van de burgemeester terugzien? Kijk dan hier voor de video of lees de speech in onderstaande pdf. 

pdf Speech 4 mei 2020 (PDF, 29.52 KB)